Πέμπτη, Ιανουάριος 24

Τραγωδία στη Λάρνακα: 10χρονος χτύπησε στο κεφάλι και απεβίωσε – Συγκλονίζει η μαρτυρία της μητέρας του – Βίντεο

Τραγικό θάνατο βρήκε 10χρονος μαθητής Σταύρος Γιωργαλλής Από τα Κλευδιά, ο οποίος νωρίτερα τραυματίστηκε στο σχολείο που φοιτούσε ενώ έπαιζε καλαθόσφαιρα. Το Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν σχετική έρευνα για το περιστατικό.

Ο μαθητής μεταφέρθηκε μετά από το ατύχημα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας από όπου μετά από εξετάσεις πήρε εξιτήριο. Νωρίτερα μετά το ατύχημα στο σχολείο, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου εξετάστηκε και πήρε εξιτήριο. Ακολούθως επιστρέφοντας στο σχολείο αισθανόταν αδιαθεσία με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εκ νέου στο νοσοκομείο και τελικά διασωληνομένος με ασθενοφόρο  να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Εκεί υπεβλήθει σε χειρουργική επέμβαση.

Το περιβάλλον της οικογένειας ήδη σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης νομικών μέτρων.

Η μαρτυρία της μητέρας

Από το Μακάρειο Νοσοκομείο η μητέρα του άτυχου 10χρονου έκανε δηλώσεις περιγράφοντας το περιστατικό.

«Την πρώτη φορά που πήρα το μωρό στο νοσοκομείο και ρώτησα τον γιατρό, δεν πρέπει να κάνουμε αξονικό; Και είπε τι κάθε ένας που χτυπά πρέπει να του κάνουμε αξονικό; Του είπα ότι είμαι νοσοκόμα. Έπρεπε να μείνει εκεί το μωρό να το κοιτάζουν κάθε 15 λεπτά. Ούτε αμέσως μας έβαλαν μέσα, περιμέναμε 8-10 λεπτά. Φώναζε «mom πονώ».

Η μητέρα είναι κυπριακής καταγωγής από το Λεωνάρισσο Καρπασίας, επαναπατρίστηκε από τον Καναδά πριν 15 χρόνια. Ο πατέρας Τάσος Γιωργαλλή από τον Βαθύλακα Αμμοχώστου. Μόνιμοι κάτοικοι Αλεθρικού και έχουν άλλο ένα παιδί 3,5 χρονών.

Έρευνες από δύο υπουργεία

Εν τω μεταξύ, o Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, με την άφιξή του στο Τελ Αβίβ, όπου επισκέπτεται ιδιωτικά τον αστυνομικό που νοσηλεύεται σε ιατρικό κέντρο της χώρας, έντονα θορυβημένος από το περιστατικό με 10χρονο μαθητή, ανέθεσε τη διεξαγωγή έρευνας στην ίδια τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, με εντολή τη διασφάλιση της πλήρους διερεύνησης και εξακρίβωσης του τι ακριβώς συνέβη και ανάθεσης ευθυνών εκεί και όπου προκύπτουν από όποια θέση κι αν υπηρετούν, ανεξαρτήτου βαθμού.

H Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, βρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας το απόγευμα της Παρασκευής για να μαζέψει περισσότερες πληροφορίες και να μην υπάρξει πιθανότητα αλλοίωσης τους.

Έρευνα ζήτησε και ο Υπουργός Παιδείας με ανεξάρτητο λειτουργό για να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες αν υπάρχουν από το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για τον αδόκητο θάνατο του 10χρονου μαθητή, αναφέρει ότι ο Υπουργός Κώστας Χαμπιαούρης, δεδομένης ενημέρωσης που έτυχε περί ατυχήματος στον σχολικό χώρο κατά τη διάρκεια αθλοπαιδιών, έχει προχωρήσει στον διορισμό ανεξάρτητου ερευνώντος λειτουργού για την άμεση διερεύνηση του συμβάντος.

Το Υπουργείο εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του 10χρονου μαθητή ο οποίος έχασε σήμερα τη ζωή του.

Δηλώσεις από το Μακάρειο Νοσοκομείο έκανε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης.

https://alphanews.live

Διαβάστε περισσότερα