Πέμπτη, Ιανουάριος 24

Θάνατος 10χρονου Σταύρου: Αυτό είναι το πόρισμα του Υπουργείου Παιδείας

– Το ΥΠΠ διατάσσει τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας εις βάρος δασκάλου του δημοτικού σχολείου όπου έχασε τη ζωή του ο 10χρονος – Στο μικροσκόπιο δεύτερου ερευνώντος λειτουργού αν ετηρούντο όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες του μαθήματος φυσικής αγωγής – Δείτε το πόρισμα του Υπουργείου

Πειθαρχική έρευνα εναντίον του εκπαιδευτικού που είχε την ευθύνη της οργάνωσης και διοίκησης του Τμήματος κατά την ώρα του μαθήματος όπου ο άτυχος 10χρονος μαθητής Σταύρος Γιωργαλλής τραυματίστηκε, διέταξε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης.

Σε διάσκεψη Τύπου νωρίς το απόγευμα, ο Υπουργός Παιδείας, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός θα παραμείνει στη θέση του και πως η φύση της υπόθεσης είναι τέτοια που ο περαιτέρω σχολιασμός της έκθεσης στην παρούσα έκθεση δεν ενδείκνυται αφού θα πρέπει να αφεθεί η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα.

Εξάλλου, νωρίτερα σήμερα, παραπέμφθηκαν σε δίκη οι δύο ιατροί με δύο εις βάρος τους κατηγορίες, βάσει γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας. [Δείτε εδώ αναλυτικά για την παραπομπή των 2 ιατρών].

Το πόρισμα του Υπουργού Παιδείας

«Ως γνωστό την Παρασκευή 11 Μαίου 2018 μετά από τραυματισμό χάθηκε από τη ζωή ένα παιδί, ο μαθητής του Δημοτικού Σχολείου Αλεθρικού Σταύρος Γιωργαλλής.

Αμέσως διατάχθηκε διοικητική έρευνα για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό αυτό συμβάν.
Το πόρισμα της διοικητικής έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε ο μαθητής παραδόθηκε και το μελέτησα με τους υπηρεσιακούς και τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο.

Από τα ευρήματα του πορίσματος προκύπτει ότι επιβάλλεται η διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για τον εκπαιδευτικό που είχε την ευθύνη της οργάνωσης και διοίκησης του τμήματος κατά την ώρα του μαθήματος.

Η φύση της υπόθεσης είναι τέτοια που ο περαιτέρω σχολιασμός της έκθεσης στην παρούσα φάση δεν ενδείκνυται αφού θα πρέπει να αφεθεί η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα.

Τονίζω εμφαντικά ότι για μια ακόμη φορά τα θέματα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία μας, αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για το Υπουργείο και την Κυβέρνηση και προς αυτή την κατεύθυνση, το αμέσως επόμενη διάστημα θα κινηθούμε για περαιτέρω ενίσχυση των τομέων αυτών».

To πόρισμα της πειθαρχικής έρευνας θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας».

www.newsit.com.cy

Διαβάστε περισσότερα