Παρασκευή, Μάρτιος 22

Πανικός σε αεροπλάνο με 207 επιβάτες – Προειδοποίηση για βόμβα

Πανικός προκλήθηκε στο αεροσκάφος της United Airlines, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ρώμη- Σικάγο, όταν βγήκε εκτός πορείας και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο Σάνον της Ιρλανδίας αφού βρέθηκε «ένα σημείωμα» εντός του αεροπλάνου.
Στο μήνυμα γινόταν αναφορά για μια βόμβα εντός του αεροσκάφους , ενώ οι 207 επιβάτες και το 11μελές πλήρωμα αποβιβάστηκαν από το Boeing Co 767-330 στο αεροδρόμιο Σάνον στις 16.15 ώρα Ελλάδας.

Οι επιβάτες της πτήσης UA971 υποβάλλονται σε ελέγχους, επεσήμανε σε μια ανακοίνωση ο εκπρόσωπος της Ιρλανδικής αστυνομίας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τη φύση της απειλής.

«Πιθανή ανησυχία για την ασφάλεια»

Η United εξήγησε, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι η προσγείωση έγινε εξαιτίας «μιας πιθανής ανησυχίας για την ασφάλεια».

«Αφού αξιολόγησε την κατάσταση το πλήρωμα πήρε την απόφαση να αλλάξει κατεύθυνση προς το κοντινότερο αεροδρόμιο που ήταν διαθέσιμο».

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, στο Twitter, η πτήση ακυρώθηκε και θα απογειωθεί για το Σικάγο αύριο.

Η αμερικανική κυβέρνηση ενημερώθηκε για το περιστατικό και προσπαθεί να καθορίσει εάν πίσω από την απειλή υπάρχει βίαιη πρόθεση, είπε μια κυβερνητική πηγή των ΗΠΑ, με γνώση της έρευνας, στο Reuters.

Σε αυτό το πλαίσιο, διενεργείται έλεγχος στο σημείωμα και τον γραφικό χαρακτήρα του συντάκτη, ώστε να αποσαφηνιστεί εάν είναι ο ίδιος με άλλα τέτοια σημειώματα, που έχουν κατά το παρελθόν βρεθεί σε αεροσκάφη.

Η αστυνομία συλλέγει, επίσης, δείγματα του γραφικού χαρακτήρα των επιβατών, έγραψαν οι Irish Times. Το σημείωμα εντοπίστηκε στην τουαλέτα του αεροσκάφους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Διαβάστε επίσης