Πέμπτη, Ιανουάριος 24

Λούκας Γιώρκας: «Μου έχει συμβεί να τρέχω στη Συγγρού γυμνός φορώντας μόνο ένα μποξεράκι, επιζητώντας κάποιος να με βρει να με σώσει»

Μια εκ βαθέων συνέντευξη έδωσε ο Λούκας Γιώρκας στο περιοδικό Down Town και στον Πάνο Ζόγκα για την κατάθλιψη που πέρασε μετά το τέλος του X-Factor. Ο τραγουδιστής με ανάρτησή του στα social media έκανε τη δική του κατάθεση ψυχής και μίλησε για πολύ ευαίσθητα θέματα, ήρθε μάλλον η ώρα να τα δει, να τα αντιμετωπίσει και να τα ξεπεράσει.

Ο Λούκας μίλησε για τον εθισμό του με το αλκοόλ, την μεγάλη ιδέα που είχε για τον εαυτό του και τις στιγμές αδυναμίας του. «Όλα ξεκίνησαν με τη νίκη μου στο X – Factor. Κάπου εκεί διχάστηκα, έχασα το κέντρο μου, στράφηκα εναντίον μου. Για τα επόμενα πέντε χρόνια νόμιζα ότι είχα τον έλεγχο και τελικά δεν τον είχα πουθενά. Εκείνη την περίοδο το αλκοόλ είχε γίνει καθημερινότητα και οι ποσότητες ήταν στην υπερβολή τους. Όταν σταματούσα να πίνω δεν σταματούσα. Από τα 22 μου μέχρι τα 28 ήταν μία τρέλα. Ποτέ δεν έπινα για να απολαύσω το ποτό. Με το που άρχιζα, έπινα σφηνάκια με υποβρύχια για να μεθύσω. Σκοπός ήταν η μέθη. Δεν ήταν ότι έπινα το ποτό για την απόλαυση. Έπινα για να χαθώ, να φτιαχτώ. Είχα πόνο. Πολύ πόνο, που το ποτό τον κάλυπτε. Κάτι που δεν ίσχυε βέβαια», εξομολογήθηκε αρχικά στη συνέντευξη.

Ποια ήταν όμως η «σφαλιάρα»; Τι τον έκανε να ζητήσει βοήθεια;

«Ένα πρωινό είδα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και είπα: «Τι κάνεις; Πώς έχεις καταντήσει έτσι, πού έχεις φτάσει»; Ήταν μια στιγμή που κατάλαβα ότι από εκεί και πέρα ακολουθούσε η άβυσσος. Και εκεί ζήτησα βοήθεια», εξήγησε.

Συγκλονιστική είναι η στιγμή που ο Λούκας περιγράφει τις στιγμές τρέλας που ζούσε, τις ακρότητες που έκανε και την ανάγκη που είχε για βοήθεια. «Έβγαινα στον δρόμο και έτρεχα μέσα στον πανικό, έτσι ώστε αν κατέρρεα να βρεθεί ένας άνθρωπος να με δει και να με βοηθήσει. Μου έχει συμβεί να τρέχω στη Συγγρού γυμνός φορώντας μόνο ένα μποξεράκι, επιζητώντας κάποιος να με βρει να με σώσει. Νόμιζα ότι θα πάθω ανακοπή. Ένιωθα ότι πέθαινα, ότι φεύγω, ότι τελειώνει η ζωή μου. Έχει τύχει να ξυπνήσω σε παγκάκι και δεν ήξερα τι είχα κάνει το προηγούμενο βράδυ και πώς είχα βρεθεί εκεί.Είχε τύχει ένα βράδυ να φτάσω να πιω 60 υποβρύχια. Δεν σταματούσα», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα