Κυριακή, Απρίλιος 21

Το σημείωμα του μαθητή που απαγχονίστηκε λόγω bullying: «Αυτοί οι 6 με κατέστρεψαν, καταστρέψτε τους»

Σοκαρισμένο είναι το Πανελλήνιο με την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή από την Αργυρούπολη, ο οποίος βρέθηκετην Κυριακή απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του λίγο αφ΄ότου είχε επιστρέψει από πάρτι.

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα τόσο για τους λόγους που οδήγησαν το παιδί σε αυτή την μοιραία πράξη, όσο και για τα σημειώματα που είχε γράψει στα οποία ανέφερε ότι ήταν θύμα bullying και κατονόμαζε 6 συμμαθητές του ως ηθικούς αυτουργούς.

Ωστόσο, την κόλαση που ζούσε ο 14χρονος μαθητής φαίνεται να μην γνώριζαν οι γονείς του.

Τα πρώτα λόγια του πατέρα στις αρχές φανερώνουν άγνοια καθώς όπως φαίνεται να ανέφερε ο ίδιος, δεν υπήρχε καμία ένδειξη στο σπίτι που να φανερώνει τα όσα ο 14χρονος περιέγραφε στα σημειώματά του. Να σημειωθεί ωστόσο, ότι σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η οικογένειά του 14χρονου είναι δεν είναι σε θέση να δώσει ακόμη επίσημη κατάθεση λόγω του σοκ που έχουν υποστεί.

Να σημειωθεί πως στο σπίτι του μαθητή δεν βρέθηκε ένα σημείωμα, αλλά πολλά, στα οποία ο 14χρονος περιέγραφε το bullying που δεχόταν στο σχολείο από τους συμμαθητές τους.

Στο τελευταίο μάλιστα ο ίδιος κατονόμασε 6 από τους συμμαθητές τους ως ηθικούς αυτουργούς λέγοντας «αυτοί οι έξι με κατέστρεψαν, καταστρέψτε τους».

Πάντως κατά το ρεπορτάζ του iefimerida στη γειτονιά του άτυχου 14χρονου, η γειτονιά φαίνεται να κρατά τα στόματα κλειστά για το τι συνέβαινε με τον νεαρό μαθητή που έβαλε τέλος στη ζωή του, ενώ οι κάτοικοι γύρω από το σχολείο όπου φοιτούσε ο ανήλικος έλεγαν το iefimerida.gr ότι τα προβλήματα βίαιης συμπεριφοράς απασχολούν καθημερινά τους καθηγητές του συγκεκριμένου Λυκείου.

Τι έγραφε το σημείωμα

«Αγαπάω τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου» γράφει και κατονομάζει τους έξι συμμαθητές του. Ο ίδιος ανέφερε μάλιστα στο τέλος : «Αυτοί με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Ο 14χρονος είχε τελειώσει την Ά Λυκείου και σε αυτή την μοιραία για την ζωή του πράξη προέβη την Κυριακή, λίγη ώρα αφ΄ότου είχε επιστρέψει από ένα πάρτι.

Την υπόθεση ερευνά το τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και αναμένεται να εξεταστούν οι λογαριασμοί του αυτόχειρα στα social media ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν από εκεί στοιχεία για τα όσα κατήγγειλε ο 14χρονος.

 

Διαβάστε επίσης