Τετάρτη, Ιούλιος 17

Αποκάλυψη! Αυτά είχε γράψει ο 15χρονος στο ημερολόγιο του πριν αυτοκτονήσει…

Οι σημειώσεις και το κρυφό ημερολόγιο του 15χρονου έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», ο Νικόλας Φ. ήταν ένας άριστος μαθητής με ιδιαίτερες ανησυχίες, ο οποίος στο ημερολόγιο και τις σημειώσεις που κρατούσε τους τελευταίους τρεις μήνες κατέγραφε λεπτομερώς τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Σε ένα από τα κείμενά του, αναφέρεται στην «κοινωνική αδικία της ζωής», ενώ έγραψε επίσης πως σκέφτεται να αυτοκτονήσει.

«Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αναφέρουμε πως στο προσωπικό ημερολόγιο του 15χρονου αναγράφονται προσωπικές σκέψεις και συναισθήματα του αυτόχειρα, και όχι πρόσωπα τα οποία συνδέει με bullying», επισημαίνουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε ένα από τα σημειώματά του κατονόμασε έξι συμμαθητές του, για τους οποίους έγραψε: «Με κατέστρεψαν, καταστρέψτε τους. Αγαπώ τη μαμά, τον μπαμπά και τον αδερφό μου».

Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι Αρχές έχουν εντοπίσει τους συγκεκριμένους μαθητές, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν με παρουσία παιδοψυχολόγων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας. Τέλος, τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 15χρονου, καθώς εκεί εκτιμούν πως θα βρεθούν οι απαντήσεις που ώθησαν τον μαθητή στην αυτοκτονία.

Διαβάστε επίσης