Σάββατο, Ιούλιος 20

Κάτια και Ηλιάνα Κλεάνθους: Το μαύρο πρωινό που άλλαξε τις ζωές τους… (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ηλιάνα Κλεάνθους, βρίσκεται για σπουδές στην Θεσσαλονίκη και ετοιμάζεται να κλείσει το τηλέφωνο με τον πατέρα της Κλεάνθη. Λίγο προτού καληνυχτιστούν, αυτός της λέει:

«Μην ανησυχείς αγάπη μου, όλα θα πάνε καλά».
Πάει για ύπνο, την ώρα που η μητέρα της Κάτια κοιμάται ήδη στο πατρικό τους σπίτι στην Μουτταγιάκκα.

Η ώρα είναι 5:50 τα ξημερώματα. Η Ηλιάνα ξυπνά με ένα περίεργο προαίσθημα, χωρίς να ξέρει το γιατί. Η μητέρα της Κάτια, ξυπνά από μία δυνατή έκρηξη. Αμέσως καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Καμία από τις δύο δεν γνώριζε ότι εκείνο το πρωινό θα άλλαζε τις ζωές τους για πάντα. Η Ηλιάνα ξυπνά και ανοίγει την τηλεόραση. Η πρώτη εικόνα που βλέπει μπροστά της:

«ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ»
Η Κάτια σηκώνεται από το κρεβάτι και εύχεται οι σκέψεις της να μην βγουν αληθινές. Την πληροφορούν ότι η έκρηξη συνέβη στην Ναυτική Βάση όπου υπηρετεί ο άντρας της. Και ο άντρας της εκείνη τη στιγμή ήταν στο καθήκον. Παίρνει τηλέφωνα, τον ψάχνει συνεχώς, δεν μπορεί να τον βρει πουθενά. Με το αμάξι της οδηγεί μέχρι τη Ναυτική Βάση, αλλά ανακόπτεται από τα ασθενοφόρα και τα οχήματα που σπεύδουν στη σκηνή. Αλλάζει πορεία και συνεχίζει για το νοσοκομείο Λεμεσού. Αναζητεί τον σύζυγό της. Όμως αυτός πουθενά. Την ενημερώνουν ότι θα πρέπει να μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να βρει τον Κλεάνθη της. Δεν προλαβαίνει όμως. Ένα τηλεφώνημα της επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους της.

Ο Κλεάνθης είναι νεκρός…

Ο Ανθυπασπιστής Κλεάνθης Κλεάνθους, είναι ένα από τα 13 θύματα της φονικής έκρηξης στο Μαρί, που συγκλόνισε το Παγκύπριο.  Κάτια και Ηλιάνα, μητέρα και κόρη, διηγούνται τα όσα βίωσαν την «μαύρη» εκείνη μέρα και μοιράζονται όλα όσα έζησαν τα τελευταία 7 χρόνια, χωρίς τον σύζυγο και πατέρα. Εξιστορούν τις δύσκολες εμπειρίες των τελευταίων ετών, το παράπονό τους που σύζυγος και πατέρας απουσιάζει από τη ζωή τους και από όλες τις σημαντικές τους στιγμές. Η Ηλιάνα προσπαθεί ακόμη να απαντήσει τα γιατί.

Γιατί έφυγε ο πατέρας της; Γιατί δεν είναι στη ζωή της; Γιατί έλειπε από τον γάμο της;

alphanews.live

Διαβάστε επίσης