Τετάρτη, Ιούνιος 26

Έχεις μικρά μάτια; Οι 4 must κανόνες μακιγιάζ που πρέπει να τηρήσεις!

Το μακιγιάζ είναι σκέτο βάσανο και φταίνε τα μικρά σου… μάτια;

Διαβάστε τους 4 ικανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις μια εντυπωσιακές εμφανίσεις!

1. Απέφυγε το μαύρο μολύβι

Το μαύρο μολύβι κάνει το βλέμμα σου ακαταμάχητο και σέξι. Όμως παρόλα αυτά , μικραίνει και τα μάτια σου. Εάν λοιπόν έχεις μικρά μάτια, καλό θα ήταν να το αποφύγεις. Αντίθετα μπορείς να επιλέξεις ένα γκρι σκούρο ή ανθρακί και να έχεις ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα.

2. Προτίμησε ουδέτερες σκιές

Οι ουδέτερες αποχρώσεις σκιών θα τονίσουν φυσικά τα μάτια σου και θα τα κάνουν να δείχνουν μεγαλύτερα. Προτίμησε μπεζ και καφέ αποχρώσεις, και απέφυγε μπλε, πράσινες, μοβ και ροζ σκιές που συνήθως κάνουν τα μάτια να φαίνονται μικρότερα.

3. Παίξε με τις υφές

Οι σκιές έχουν διάφορες υφές, και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου. Για να πετύχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς, και να κάνεις τα μάτια σου να δείχνουν μεγαλύτερα, μπορείς να επιλέξεις είτε μεταλιζέ υφές, είτε υγρές σκιές. Επίσης λίγο γκλίτερ στο κέντρο των ματιών σου θα σου δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Εάν τα μάτια σου είναι μικρά, απέφυγε τις εντελώς ματ υφές σκιών.

4. Τόνισε τις βλεφαρίδες

Φυσικά και οι βλεφαρίδες σου, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, αφού πλαισιώνουν τα μάτια σου. Πριν βάλεις μάσκαρα, χρησιμοποίησε το ειδικό βουρτσάκι για τις βλεφαρίδες, που τις γυρίζει και τις κάνει να έχουν μεγαλύτερο μήκος. Έπειτα άπλωσε μπόλικες στρώσεις μάσκαρα για να πετύχεις το ιδανικό αποτέλεσμα. Εάν τα μάτια σου είναι καστανά ή πράσινα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια καφέ μάσκαρα. Θα τονίσει το φυσικό σου χρώμα, ενώ η αντίθεση που θα δημιουργηθεί θα κάνει τα μάτια σου να δείχνουν μεγαλύτερα από ότι είναι στην πραγματικότητα. Επίσης, μπορείς να βάλεις και ψεύτικες βλεφαρίδες, ή τουφάκια που θα ενισχύσουν το αποτέλεσμα. Μην το παρακάνεις όμως, γιατί οι υπερβολικά μεγάλες βλεφαρίδες, θα φαντάζουν υπερβολικές εάν τα μάτια σου είναι πολύ μικρά.

Διαβάστε επίσης