Παρασκευή, Μάιος 24

Η στιγμή της μεταφοράς του απαγωγέα στο Δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα – Βίντεο

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ο 35χρονος απαγωγέας των δυο αγοριών, ο οποίος από χθες το απόγευμα βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Η ακροαματική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω της εμπλοκής ανήλικων, ενώ η αστυνομία αναμένεται να ζητήσει την κράτηση του υπόπτου για οκτώ ημέρες.

Ο ύποπτος μεταφέρθηκε στο Δικαστήριο γύρω στις 9 το πρωί υπό την συνοδεία του Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού, ενώ η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη τόσο εντός όσο και εκτός του Δικαστηρίου.

Δείτε το βίντεο με την μεταφορά του

Ο 35χρονος φερόμενος δράστης είχε εντοπιστεί μετά από οκτώ ολόκληρες ώρες, κατά τις οποίες κρατούσε τα παιδιά σε διαμέρισμα που βρισκόταν δίπλα από το σχολείο που τα είχε αρπάξει. Ακολούθως στην οικία του 35χρονου έγιναν σαρωτικές έρευνες από την Αστυνομία για εντοπισμό οποιουδήποτε στοιχείου θα βοηθούσε στη διερεύνηση της υπόθεσης, έτσι ώστε να αρχίσουν οι ανακριτές να στήνουν το παζλ της απαγωγής των δύο παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα δωμάτιο στο διαμέρισμα του 35χρονου ήταν γεμάτο από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ, όπως μας ανέφεραν πηγές, παρά το γεγονός ότι ο 35χρονος δηλώνει άνεργος, το επάγγελμά του είναι να δημιουργεί-στήνει ιστοσελίδες.

Έσωσε τα αγγελούδια ο πληροφοριοδότης

Την ίδια ώρα, τα δύο αγγελούδια που εντοπίστηκαν χάρη στη μαρτυρία πληροφοριοδότη, ήταν υπνωτισμένα και δεν είχαν αίσθηση του χρόνου με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για περίθαλψη.

Το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωση του ενημέρωσε αργότερα ότι τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και κρατούνται για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με όσα είχε πάντως δηλώσει ο πληροφοριοδότης της Αστυνομίας, στα μέσα ενημέρωσης, είχε δει τον 35χρονο να αλλάζει πινακίδες στο όχημα που χρησιμοποίησε κατά την απαγωγή, ενώ τον είδε να φορά το μπερέ με το οποίο πήγε για να απαγάγει τα δύο παιδιά.

H αστυνομία συνεχίζει αν λαμβάνει καταθέσεις ούτως ώστε να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα ως προς τα κίνητρα του δράστη, με το ενδεχόμενο να λειτούργησε εκδικητικά με φόντο την επαγγελματική δραστηριότητα των γονιών των παιδιών, να θεωρείται πολύ απομακρυσμένο. Μεταξύ άλλων θα γίνουν και έρευνες μέσω κλειστών κυκλωμάτων για τον εντοπισμό επιπρόσθετων στοιχείων.

http://www.reporter.com.cy/

Διαβάστε επίσης