Δευτέρα, Μάιος 27

Έδωσε ψεύτικο όνομα στους Αστυνομικούς αλλά τον τσάκωσαν

Πρόσωπο ηλικίας 32 ετών, συνελήφθη χθες και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξης κτιρίου και κλοπής, κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων, παράνομης κατοχής περιουσίας, πλαστογραφίας, πλαστοπροσωπίας και παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εναντίον του 32χρονου, είχε προκύψει επιστημονική μαρτυρία για εμπλοκή του σε υπόθεση διάρρηξης που διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 2014 σε γραφεία εταιρείας στη Λευκωσία, όπου κλάπηκαν δέκα κλειδιά οχημάτων που ανήκουν στην εταιρεία.

Ο 32χρονος εντοπίστηκε χθες από μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Ομορφίτας να περιφέρεται ύποπτα σε περιοχή της Λευκωσίας. Αφού του ζητήθηκε να δώσει τα στοιχεία του, αυτός παρουσιάστηκε με ψεύτικο όνομα στους αστυνομικούς, ενώ μετά από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε η πραγματική ταυτότητά του και συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της πλαστοπροσωπίας και πλαστογραφίας.

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω πρόσωπο εισήλθε παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Αύγουστο του 2014.

Ο 32χρονος ακολούθως συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος σε σχέση με την πιο πάνω διάρρηξη, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, εντοπίστηκαν κρυμμένα μια ξυριστική μηχανή με τη θήκη της και ένα ζευγάρι γυαλιά μέσα σε θήκη, για τα οποία δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή τους.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης