Site icon Hallocy

Γνώρισε τον τύπο που τρέφεται μόνο με ωμό κρέας

Ο Derek Nance, 33 ετών, δεν έχει αγγίξει τίποτε άλλο από ωμό κρέας για σχεδόν οκτώ χρόνια. Μπορεί περιστασιακά να τσιμπολογάει λίγη σαλάτα, αλλά, πέρα από αυτό, τα γεύματά του αποτελούνται εξ ολοκλήρου από μη μαγειρεμένα λίπη και όργανα από ζώα που σφάζει ο ίδιος.

Αυτός ο χωρισμένος ηλεκτρολόγος από το Λέξινγκτον του Κεντάκι έπασχε για χρόνια από προβλήματα στην πέψη. «Σύμφωνα με τους γιατρούς, το σώμα μου δεν παράγει αρκετά ένζυμα» εξηγεί. Επιπλέον, είχε σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Εκεί που δεν μπορούσε να τον βοηθήσει η σύγχρονη ιατρική, πειραματίστηκε με το βεγκανισμό, τη χορτοφαγία και τη μεσογειακή διατροφή. Τίποτα, όμως, δεν φαινόταν να λειτουργεί.

Ετσι, στα μέσα του χειμώνα του 2008, ο Nance διάβασε για τις φυλές των αυτόχθονων Αμερικανών, που ζούσαν τρώγοντας εντόσθια και λίπη, κοίταξε στην πίσω αυλή και είδε τις κατσίκες που ανέτρεφε για το γάλα τους. Σαν από πρόκληση, αποφασίζει να σφάξει τις κατσίκες και να τις φάει ωμές. Οπως ισχυρίζεται ο ίδιος, ένιωσε αμέσως καλύτερα. Από τότε δεν έχει καταναλώσει κανένα ζωικό προϊόν ούτε έχει χρησιμοποιήσει το φούρνο.

Πήγαμε στον Nance, στο σπίτι του στο Κεντάκι, όπου ζει μαζί με τη σύντροφό του -είναι χορτοφάγος και παραμένει ανενόχλητη από τις διατροφικές του συνήθειες- για να μιλήσουμε για εντόσθια, αίμα και άλλες φαινομενικά απολαυστικές λιχουδιές.

ΜΗ: Ποια ζώα έχεις φάει ωμά: αγελάδες, γουρούνια, άλογα; Οτιδήποτε κυκλοφορεί;

DEREK NANCE: Τα έχω δοκιμάσει όλα, αλλά προτιμώ το πρόβειο κρέας, που έχει περισσότερο λίπος στην κοιλιά, δεδομένου ότι ακολουθώ δίαιτα με βάση τα λίπη.

Και από πουλερικά, τρως καθόλου κοτόπουλο ή γαλοπούλα;

Εχω φάει ωμό κοτόπουλο, αλλά δεν με συγκινεί ιδιαίτερα.

Αυτό ακούγεται κάπως τρομακτικό.

(Γελάει). Γιατί;

Γιατί και μόνο ακουμπώντας ωμό κοτόπουλο υποτίθεται ότι πρέπει να πλύνεις αμέσως τα χέρια σου.

Εξαιτίας της σαλμονέλας;

Εσένα δεν σε απασχολεί η σαλμονέλα;

Εχω πάθει σαλμονέλα στο παρελθόν και είχα διάρροια για τρεις ημέρες. Δεν έγινε και τίποτα.

Υπάρχουν αρκετές επικίνδυνες νόσοι, που μπορείς να κολλήσεις τρώγοντας ωμό κρέας: Ε. coli, παράσιτα, ηπατίτιδα Ε. Δεν σε ανησυχεί τίποτε απ’ όλα αυτά;

Οχι ιδιαίτερα. Οι πρόγονοί μας, ακόμη πιο πριν από την ανακάλυψη της φωτιάς, ήταν ουσιαστικά πτωματοφάγοι. Το ανοσοποιητικό τους σύστημα ήταν ιδιαίτερα ισχυρό και τους προφύλασσε από παράσιτα και βακτήρια. Πολλά από τα προβλήματα της δικής μας εποχής προέρχονται από το ότι ζούμε σε ένα υπερβολικά αποστειρωμένο περιβάλλον.

Πιστεύεις πως οι άνθρωποι έχουν καλομάθει με το φούρνο και την κουζίνα;

Κατά έναν τρόπο, ναι. Οταν καθετί μαγειρεύεται κι αποστειρώνεται, δεν αναπτύσσεις τη φυσική ανοσία του οργανισμού. Ετσι, αν βρεθεί κάποιο μικρόβιο σε ένα κομμάτι κοτόπουλο, που έμεινε έξω πολλή ώρα, είναι ικανό να σε σκοτώσει. Το σώμα εξασθενεί και αδυνατεί να αντιμετωπίσει ακόμα και τα απλά βακτήρια.

Οσο για τα θρεπτικά συστατικά των δημητριακών και γαλακτοκομικών προϊόντων; Για παράδειγμα, οι φυτικές ίνες, το ασβέστιο, η βιταμίνη D και το μαγνήσιο;

Παίρνω ό,τι χρειάζομαι από το ωμό κρέας, ακριβώς επειδή δεν το μαγειρεύω. Οταν μαγειρεύουμε το κρέας, καταστρέφουμε τα απαραίτητα ένζυμα και τις βιταμίνες. Τρώω όλα τα μέρη. Δεν μου αρέσουν πολύ τα νεφρά, γιατί έχουν έντονη γεύση ούρων. Θα τα φάω, αλλά δεν είναι η πρώτη επιλογή μου.

Δεν υπάρχει αρκετή καυτερή σάλτσα στην αγορά, ώστε να φανεί ένα νεφρό ή ένα στομάχι πιο λαχταριστό σε εμάς.

Το συνηθίζεις. Γίνεται πιο εύκολο αν το ρίξεις στο μπλέντερ και φτιάξεις ένα smoothie στομαχιού.

Εεε, αυτό μάλλον είναι το πιο αηδιαστικό πράγμα που ακούσαμε ποτέ.

Είναι πραγματικά νόστιμο και πιθανόν πολύ θρεπτικό χάρη στο κολλαγόνο και τα προβιοτικά που περιέχει το στομάχι.


Source: Menshealth.gr

Exit mobile version