Hallocy

Όταν την θες για κάτι παραπάνω από ένα one night stand

Αυτό που ακολουθεί μια κακή σχέση, έναν ακόμα χειρότερο χωρισμό και μια χυλόπιτα από το άτομο που θεωρούσες σύντροφο της ζωής σου, είναι ένα κενό. Μια τρύπα που προσομοιάζει αυτή του όζοντος και θυμίζει αυτή των ντόνατς και των λουκουμάδων: καταστροφική και ταυτόχρονα απαραίτητη. Νιώθεις σαν ένα από εκείνα τα γεμιστά με σοκολάτα και επικάλυψη σοκολάτας με πολύχρωμη τρούφα το οποίο μόλις έπεσε κάτω, κάποιος «περαστικός» το πάτησε και όλη η γέμιση χύθηκε στο πεζοδρόμιο.

Oταν λοιπόν βιώνεις αυτή την αδιαφορία για τους γύρω σου, τη δουλειά σου, τους φίλους σου, τη ζωή, την ίδια την ύπαρξη και το είναι εν γένει, ο κυνισμός βαράει κόκκινο. Ο πάλαι ποτέ ρομαντικός σου εαυτός έχει πάει περίπατο και τα συναισθήματα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε μια γκάμα που κυμαίνεται από «πλήττω» μέχρι «γιατί όχι;». Αυτό που προσπαθώ να πω εδώ και εκατόν πενήντα λέξεις, είναι πως μόλις φας ένα μεγάλο ερωτικό στραπάτσο, μια γιγάντια, γκομενική γροθιά με γάντι του μποξ, στερεύεις, αδειάζεις, στεγνώνεις.

Αυτή είναι και η περίοδος που κάθε άνθρωπος θα επιδοθεί στις πιο αψυχολόγητες, «ό,τι να ναι» και εντελώς έξω από τον εαυτό του συμπεριφορές. Πιθανότατα, τον καιρό αυτό θα γνωρίσει τους πιο αξιόλογους εν δυνάμει ερωτικούς συντρόφους, που μάλλον δε θα καταλάβει την αξία τους. Αυτό είναι το ένα σενάριο, το πιο σύνηθες. Το δεύτερο είναι αυτό που ακόλουθεί.

Εν αρχή ην η νύχτα

Οι πρωταγωνιστές πληγωμένη γυναίκα γύρω στα 30, με συναισθηματικό κενό σαν την τρύπα του ντόνατ, Άντρας «πρώην καζανόβας», γύρω στα 30, έτοιμος να ερωτευτεί και να δοθεί 100%. Και μόνο που μοιράστηκαν οι συγκεκριμένοι ρόλοι καταλαβαίνεις ότι το timing είναι πολύ λάθος για να γνωριστούν οι πρωταγωνιστές. Παρόλ’ αυτά το ραντεβού δόθηκε και η γνωριμία έγινε, μετά από πολλές αποτυχημένες απόπειρες να συμπέσουν σε μια βραδινή τους έξοδο, μια νύχτα Τετάρτης στο κέντρο της πόλης. Η κουβέντα κυλούσε ομαλά με γελάκια, πειράγματα και τις αμήχανες μεν, λογικότατες δε, παύσεις της πρώτης φοράς. Το ένα ποτό, ακολούθησε δεύτερο, ενώ το τρίτο και το τέταρτο το ήπιαν σε ένα άλλο μαγαζί. Η χημεία ήταν εκεί, αλλά εκείνη δεν έδειχνε να θέλει να πειραματιστεί και πολύ.

Koντολογίς, κατέληξαν στο σπίτι του. Στο δωμάτιό του, δίπλα στο παράθυρο, πάνω στο κρεβάτι του. Αυτή δεν είχε ξανακάνει ποτέ σεξ στο πρώτο ραντεβού, εκείνος πολλές φορές. Είχε άγχος, αλλά ο τρόπος (και η εμπειρία) του, την έκαναν να νιώσει αμέσως άνετα. (σ.σ.: κράτα σημειώσεις από την ακόλουθη περιγραφή) Της έλεγε τι σκέφτηκε όταν την πρωτοαντίκρυσε και πόσο του άρεσαν τα ρούχα της. Δεν βιαζόταν, δεν έδειξε στιγμή ότι του λείπει το σεξ, αλλά φρόντισε να της δώσει να καταλάβει ότι τη συντροφιά που είχε στο κρεβάτι του την επέλεξε συνειδητά και όχι από ανάγκη. Την χάιδευε, τη φιλούσε και φρόντισε να εξερευνήσει όσο περισσότερο μπορούσε το κορμί της. Το πείραμα είχε πετύχει και είχαν περάσει αμφότεροι το μάθημα της χημείας. Με τις ανάλογες εκρήξεις φυσικά…

Αν ξημερώσει τη χάνεις

Το ξυπνητήρι χτύπησε, εκείνος κάτι μουρμούρισε και γύρισε πλευρό απελευθερώνοντάς την απ’ τα χέρια του. Εκείνη ετοιμάστηκε, επέστρεψε στην κρεβατοκάμαρα για ένα φιλί και έφυγε για το γραφείο της, απόλυτα ικανοποιημένη με τη βραδιά που είχε ζήσει και απολαύσει. Μια γυναίκα σε αυτή τη φάση, συνήθως δεν περιμένει τίποτα από τον άντρα με τον οποίο βγήκε. Έτσι κι εδώ, η πιο τρελή φαντασία της έφτανε μέχρι το one night stand. Εκείνος; Δεν πτοήθηκε, τη διεκδίκησε. Πάρε μαθήματα.

Τις μέρες που ακολούθησαν, ο ήρωας της ιστορίας ανέλαβε τον ρόλο του κυνηγού. Αν υποθέσουμε ότι αυτός ο ρόλος του αρσενικού που «ρίχνει παραγάδι» και περιμένει το θηλυκό να «τσιμπήσει» είναι μία φορά δύσκολος, πολλαπλασίασέ το επί δέκα. Σε αυτή την συγκυρία η γυναίκα όντως δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε κάτι παραπάνω γιατί φοβάται μην τυχόν δεθεί. Τώρα θα σου δώσω τα σημεία κλειδιά που κατόρθωσαν να αλλάξουν τα μυαλά της και να κάνουν το πάθος της μιας βραδιάς, μια ιστορία που κρατάει διακόσιες και κάτι μέρες μέχρι σήμερα. Τσέκαρέ τα:

1. Δοκίμασε να… Πεις τι νιώθεις

Το να της λες πράγματα που δεν περιμένει ν’ ακούσει, τη στιγμή που θα έβαζε στοίχημα ότι θα πεις κάτι άσχετο, μπορεί πολύ εύκολα να τη βγάλει από τα νερά της. Εκείνος την έπαιρνε τηλέφωνο στα καλά καθούμενα για να της πει «μου έλειψε η φωνή σου, πήρα να σ’ ακούσω». Μη φοβηθείς να κρατήσεις το ίδιο μοτίβο και στις πιο πονηρές σου σκέψεις. Θα προτιμούσες να έμενε εκεί όλο το βράδυ; Πες το. Νιώθεις πως έχετε πολύ περισσότερα να ζήσετε από μια βραδιά σεξ; Πρέπει να το ξέρει. Φρόντισε μόνο να την κοιτάς στα μάτια και να πιστεύεις όσα λες. Μια γυναίκα που δεν είναι (ακόμα) ερωτευμένη, μπορεί πολύ ευκολότερα να ξεχωρίσει τον ψεύτη.

2. Δοκίμασε να… Δείξεις ότι τη θέλεις

«Θέλω να σε δω τώρα», της έλεγε και το εννοούσε. Έπαιρνε το αυτοκίνητό του, πήγαινε κάτω από το σπίτι της και την περίμενε να πάνε για ποτό. Έβλεπε μια συναυλία που τον ενδιέφερε, της πρότεινε να πάνε παρέα, του έλεγε ο φίλος του να βγουν με την κοπέλα του, θα καλούσε κι εκείνη – παρόλο που η σχέση τους δεν είχε επισημοποιηθεί. Δείξε πως τη θες δίπλα σου, χωρίς φυσικά δόσεις υπερβολής.

3. Δοκίμασε να… τη συστήσεις

Πετύχατε την ξαδέρφη σου, τον κολλητό σου από το στρατό ή μια πρώην σου; Σύστησέ την! Για το θεό είναι τουλάχιστον αγενές να αφήνεις την γυναίκα που συνοδεύεις έστω και ένα βήμα πίσω σου, αναγκάζοντάς την να προσποιηθεί τη μουγκή και να κοιτάζει άβολα τον ουρανό, ένα βράδυ που δεν έχει καν αστέρια να μετρήσει. Δείξε ότι έχεις τρόπους και οι πιθανότητες λένε πως αν απλά τη συστήσεις με το όνομά της, θα αποφύγεις και τα «ποια ήταν αυτή;».

4. Δοκίμασε να… βάλεις συναίσθημα

Δε μπορείς να ρισκάρεις με μέτριο σεξ, ενώ προσπαθείς ακόμα να την κερδίσεις. Μην αναρωτηθείς ποτέ αν πρέπει κι εκείνη να τελειώνει κάθε φορά. Εννοείται πως πρέπει. Το μυστικό είναι καλό και πολύ σεξ. Μην ρίξεις την ποιότητα για να αυξήσεις την ποσότητα, βρες τη μέση λύση.

5. Δοκίμασε να… αποφύγεις τις ταμπέλες

«Η κοπέλα μου», «το αγόρι μου», «σ΄ αγαπώ». Πολύ όμορφα και τρυφερά όλ’ αυτά, αλλά όταν μια γυναίκα έχει αλλεργία στις δεσμεύσεις, το πιθανότερο είναι να πάθει αναφυλαξία μόλις νιώσει ότι της ζητας να ανταποδώσει τέτοιες «κακές λεξούλες». Το μυστικό είναι να τις ακούει από το δικό σου το στόμα, αλλά να νιώθει ότι έχει την ευχέρεια να μην πει «παρομοίως». Έτσι θα πάρει τον χρόνο της και θα εκφραστεί μόλις ωριμάσει στο κεφάλι της η όποια σχέση σας και το τι σημαίνεις για εκείνη.


Source: Menshealth.gr

Exit mobile version