Δευτέρα, 27 Ιουνίου

Θλιβερά στοιχεία: Πάνω από 11 εκατ. παιδιά στην Υεμένη χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια

Περισσότερα από 11 εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια ως αποτέλεσμα του πολέμου που μαίνεται στην χώρα για 2,5 χρόνια, ανακοίνωσε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (OCHA).

Αυτά τα παιδιά είναι άμεσα θύματα της χειρότερης επισιτιστικής κρίσης στον κόσμο και ενός πρωτόγνορου ξεσπάσματος χολέρας, δίχως να έχουν πρόσβαση σε ιατρικές και επισιτιστικές υπηρεσίες, ανέφερε στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο της η υπηρεσία των ΗΕ.

«Το εκπαιδευτικό σύστημα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, με τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια παιδιά να κινδυνεύουν να στερηθούν το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση», υπογραμμίζεται.

Τον Μάρτιο του 2015 η Σαουδική Αραβία, επικεφαλής μιας συμμαχίας αραβικών κρατών, επενέβη στον πόλεμο στο πλευρό των δυνάμεων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση της χώρας ενάντια στους σιίτες αντάρτες Χούθι που στηρίζονται από μονάδες του στρατού που παραμένουν πιστές στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Από την έναρξη του πολέμου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 8.650 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί περίπου 58.600, οι περισσότεροι εκ των οποίων άμαχοι, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.


Source: Iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης