Τρίτη, 13 Απριλίου

Την είσοδο του υπ. Υγείας έχουν αποκλείσει οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ

Θεωρούν ότι η εφαρμογή των άρθρων του Προεδρικού Διατάγματος, περιορίζει την αυτονομία του Οργανισμού και τον καθιστά πλήρως ελεγχόμενο από το υπουργείο Υγείας

Την κεντρική είσοδο του υπουργείου Υγείας, επί της οδού Αριστέλους, απέκλεισαν λίγο μετά τις 06:30 το πρωί της Πέμπτης εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τον οργανισμό.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η εφαρμογή των άρθρων του Προεδρικού Διατάγματος, περιορίζει την αυτονομία του ΕΟΠΥΥ και τον καθιστά πλήρως ελεγχόμενο από το υπουργείο Υγείας.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ Κώστας Κερασίδης προαναγγέλλει την ίδια ώρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο προσεχές διάστημα με αιφνιδιαστικές καταλήψεις κτιρίων που στεγάζονται υπηρεσιες του ΕΟΠΥΥ.

Τονιζεί με δηλωσεις του ότι «ο Οργανισμός ενσωματώνεται ουσιαστικά σε αυτόνομο τμήμα του υπουργείου Υγείας, από όπου και θα περνούν όλες οι αποφάσεις».

Οι εργαζόμενοι-καταλήγει- φοβούνται πως «η άμεση εφαρμογή των ρυθμίσεων οι οποίες περιορίζουν τις αρμοδιότητες του ΕΟΠΥΥ, μπορεί και να καταστήσουν αμφίβολο ακόμη και τον αριθμό των σημερινών θέσεων εργασίας».


Source: Protothema.gr

Διαβάστε επίσης