Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου

Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ για την επίθεση στο Α.Τ. Πεύκης: Προσπάθεια αποπροσανατολισμού, δεν θα πετύχει

Δήλωση για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης έκανε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πάντως ότι ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια αντίστοιχη δήλωση, αλλά και το ότι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Έκανε ενδιαμέσως και ένα πολιτικού χαρακτήρα σχόλιο, ως απάντηση προφανώς στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που Αστυνομικό Τμήμα γίνεται στόχος επίθεσης στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, βέβαια με φθίνουσα τάση» είπε αρχικά στη δήλωσή του ο κ. Τσουβάλας και πρόσθεσε με νόημα: «Αντιλαμβανόμαστε ότι η επίθεση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αντιστροφής της πραγματικότητας, σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες, ενάντια σε κάθε μορφή εγκληματικότητας. Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού δεν θα επιτευχθεί».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. «τα στελέχη της Αστυνομίας επιτελούν καθημερινά το καθήκον τους. Τα Αστυνομικά Τμήματα λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών και δεν είναι ούτε θα μετατραπούν σε στρατιωτικοποιημένες ζώνες».

Και ο αντιστράτηγος Τσουβάλας κατέληξε: «Τα Αστυνομικά Τμήματα είναι περιουσία του ελληνικού λαού και ανήκουν στην ελληνική κοινωνία, την οποία υπηρετούν και προστατεύουν».


Source: Iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Comments are closed.