Τετάρτη, 29 Ιουνίου

Η Χίλαρι Κλίντον συγχρηματοδότησε τις έρευνες για τις σχέσεις Τραμπ-Ρωσίας στις εκλογές

Η εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον και η εθνική επιτροπή του δημοκρατικού κόμματος (DNC) συνεισέφεραν στη χρηματοδότηση των ερευνών που τροφοδότησαν τον φάκελο για τις σχέσεις μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας, έγραψε την Τρίτη η εφημερίδα Washington Post.

Τον Απρίλιο του 2016 ο δικηγόρος Μαρκ Ελίας, ο οποίος εργαζόταν για την εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον και τη DNC, προσέλαβε την εταιρεία Fusion GPS, η οποία εδρεύει στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να διεξαγάγει έρευνα για τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία, έγραψε η εφημερίδα.

Οι πληρωμές στην εταιρεία αυτή συνεχίζονταν ωσότου δεν απέμεναν πλέον παρά μερικές ημέρες ως τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Πριν προσληφθεί από τους δημοκρατικούς, η Fusion GPS είχε διεξαγάγει έρευνα για τον Τραμπ κατ’ εντολή ενός αντιπάλου του στην εσωκομματική διαδικασία των ρεπουμπλικάνων για την ανάδειξη του υποψηφίου τους για την προεδρία. Η ταυτότητα αυτού του αντιπάλου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η Fusion GPS ζήτησε από έναν ομοσπονδιακό δικαστή να απορρίψει το αίτημα της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων να της δοθεί πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας, τονίζοντας ότι αυτό θα παραβίαζε συνταγματικά της δικαιώματα.

Η έκθεση που περιέχει τα ευρήματα των ερευνών, τα οποία εκτείνονται σε 35 σελίδες, προετοιμάστηκε από τον Κρίστοφερ Στιλ, έναν πρώην πράκτορα της MI6, της βρετανικής αντικατασκοπείας, και βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών των επιτροπών του Κογκρέσου για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένα την έκθεση «ψευδή είδηση», παραπληροφόρηση.

Η αμφιλεγόμενη έκθεση κάνει λόγο για διάφορες κατηγορίες που θα μπορούσαν να εκθέτουν τον Τραμπ σε εκβιασμό, ιδίως την ύπαρξη ενός βίντεο σεξουαλικού χαρακτήρα στο οποίο συμμετείχαν ιερόδουλες, ή την ανταλλαγή πληροφοριών για μια δεκαετία με το Κρεμλίνο.

Το Σάββατο ο αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε σε μια ανάρτησή του στο Twitter ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI «οφείλουν να αποκαλύψουν αμέσως ποιος πλήρωσε» για να προετοιμαστεί ο επίμαχος φάκελος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να το έκαναν οι δημοκρατικοί, το FBI ή η Ρωσία — ή όλοι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Source: Iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης