Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου

Η θέση της Μπαρτσελόνα για τις εξελίξεις στην Καταλονία

Οι εξελιξεις στην Καταλονία και γενικότερα στην Ισπανία είναι καταιγιστικές σχετικά με το ζήτημα της ανεξαρτητοποίησης της περιοχής, αλλά στην Μπαρτσελόνα τηρούν σιγή ιχθύος.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, ο σύλλογος-σύμβολο της Καταλονίας δεν πρόκειται να τοποθετηθεί επίσημα υπέρ ή κατά της απόφασης του τοπικού κοινοβουλίου για ανεξαρτητοποίηση.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία και το άρθρο 155 που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση του κράτους, η απόφαση ανεξαρτητοποίησης είναι παράνομη και σε περίπτωση που τοποθετηθούν οι «μπλαουγκράνα», ενδέχεται να υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις.

Στη συνέντευξη Τύπου πριν από την αναμέτρηση με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στη Χώρα των Βάσκων, ο τεχνικός των της Μπαρτσελόνα Ερνέστο Βαλβέρδε προσπάθησε να αποφύγει τις σχετικές ερωτήσεις.

«Είναι μία διαρκής ερώτηση. Δεν θα αρνηθώ ότι παρακολουθώ την κατάσταση, όπως κάνουν όλοι, έχω την προσωπική άποψή μου και δεν τη λέω δημόσια. Όμως, κάθε πέντε λεπτά όλα αλλάζουν. Είναι πολιτική και σήμερα συνέβησαν κι άλλα πράγματα. Είχα πολύ γεμάτη ημέρα χθες, σήμερα επίσης και δεν έχει τελειώσει. Προτιμώ να εστιάσω στο άθλημα. Η ευθύνη μου είναι η νίκη της Μπαρτσελόνα», ήταν η αρχική αντίδρασή του.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπάρξει ισπανικό πρωτάθλημα δίχως την παρουσία της Μπαρτσελόνα, αποκρίθηκε: «Αυτά είναι υποθέσεις και συμπεράσματα. Προτιμώ να επικεντρώνομαι στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι αύριο έχουμε αγώνα κόντρα στην Αθλέτικ».


Source: Iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης