Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου

Η Ρωσία δοκίμασε επιτυχώς τον «Σατανά 2» -Τον πύραυλο που μπορεί να αφανίσει ολόκληρες χώρες [βίντεο]

Με επιτυχία στέφθηκε η δοκιμή του πυραύλου Satan 2 που πραγματοποίησε η Ρωσία το βράδυ της Πέμπτης όπως δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Ο πύραυλος, που είναι επίσης γνωστός και ως RS-28 Sarmat, εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο Πλεστέρκ και διένυσε μία απόσταση 3.600 μιλίων πριν χτυπήσει τον στόχο του.

Τρία υποβρύχια ικανά να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές πραγματοποίησαν επίσης επιτυχείς δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, ενώ τρία βομβαρδιστικά χτύπησαν στόχους εδάφους με βλήματα cruise.

Σύμφωνα με τον στρατό της Ρωσίας, ο Sarmat είναι ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος νέας γενιάς που μπορεί να «χτυπήσει οποιαδήποτε άμυνα» και να εξοντώσει ολόκληρες χώρες.

Το όπλο βρίσκεται υπό δοκιμή και εξελίσσεται διαρκώς από το 2009 και πλέον όπως αναφέρουν πηγές είναι έτοιμο και θα μπορούσε να τεθεί προς χρήση από το 2019 ή το 2020.

Πρόκειται για έναν πύραυλο που θα μπορούσε να μεταφέρει κεφαλές 40 μεγατόνων που είναι 2.000 πιο ισχυρές από τις βόμβες που έπεσαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι το 1945.

«Ο πύραυλος αναπτύσσεται προκειμένου να δημιουργήσει μια αποτελεσματική πυρηνική ασπίδα για τις στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού του πυραύλου Β. Ντεγκτάρ.

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές Σεπτέμβρη η Ρωσία εκτόξευσε από το ίδιο κοσμοδρόμιο δύο ακόμα πυρηνικούς πυραύλους νέας γενιάς, τους Topol.


Source: Iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Comments are closed.