Σάββατο, 23 Οκτωβρίου

Τι πρέπει να περιέχει η ιδανική τροφή του σκύλου;

Η σωστή τροφή του σκύλου σας παίζει καθοριστικό ρόλο στην καλή υγεία και εξέλιξη της ζωής του, αφού από κουτάβι ακόμα τον γεμίζει με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να ανταπεξέλθει στις καθημερινές προκλήσεις και να μεγαλώσει σε έναν υγιή και δυνατό σκύλο που θα μείνει γερός στο πλευρό σας για ακόμη περισσότερα χρόνια.

Οι ιδανικές τροφές σκύλων για να εξασφαλίζουν την καλή υγεία του σκύλου σας πρέπει να περιέχουν συγκεκριμένα επίπεδα πρωτεΐνης, λίπους, ανόργανα άλατα και βιταμίνες, ανάλογα με το στάδιο της ζωής του σκύλου.

Συγκεκριμένα ας δούμε τι πρέπει να έχει μία ιδανική σκυλοτροφή:

Πρωτεΐνες
Συστατικά όπως το κοτόπουλο, το αυγό, το μπιφτέκι, η γαλοπούλα, το ψάρι ή το αρνί αποτελούν ιδανική προσθήκη πρωτεϊνών και κορυφαία πηγή ενέργειας για τον σκύλο σας.

Λιπαρά
Ενώ μερικοί μπορεί να σκεφτούν αυτόματα ότι το λίπος είναι ανθυγιεινό, αυτό όμως δεν ισχύει πάντα. Οι σκύλοι χρειάζονται μία ισορροπία ορισμένων λιπαρών οξέων που πρέπει να παρέχεται από τη διατροφή. Τα λίπη παρέχουν ενέργεια, καθώς και γεύση και άρωμα, στα τρόφιμα, και να ενθαρρύνουν την απορρόφηση ορισμένων βιταμινών. Το λίπος που παρέχεται από τη διατροφή βοηθά επίσης τα σκυλιά να έχουν υγιές δέρμα και ένα λαμπερό, υγιές τρίχωμα.

Βιταμίνες και μέταλλα
Πρέπει να περιλαμβάνονται στη τροφή των σκύλων για τη διατήρηση της καλής υγείας τους. Η βιταμίνη Ε βοηθά στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος του σκύλου σας, ενώ η βιταμίνη Α είναι σημαντική για τη διατήρηση υγιούς δέρματος και τριχώματος. Οι βιταμίνες βρίσκονται σε πολλά κοινά λαχανικά και γι’ αυτό υπάρχουν σε πολλές σκυλοτροφές. Παράλληλα τα μέταλλα είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του οργανισμού και την πρόληψη ασθενειών.

 

Πηγή: dogscity.gr

Διαβάστε επίσης