Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου

Ζάκυνθος: Αγγελούδι 2,5 ετών «έφυγε» κατά την αεροδιακομιδή -Τι συνέβη

Στη θλίψη βυθίστηκε η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου με την αιφνίδια απώλεια ενός κοριτσιού μόλις 2,5 ετών κατά την αεροδιακομιδή του με σκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Σημειώνεται ότι κατά την αεροδιακομιδή συμμετείχε πέντε γιατροί, οι οποίοι ωστόσο δεν κατάφεραν να κρατήσουν το κοριτσάκι στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2,5 ετών αγγελούδι είχε εισαχθεί πριν από τρεις ημέρες στο νοσοκομείο Ζακύνθου όπου διαγνώστηκε με ιογενή γαστρεντερίτιδα.

Το βράδυ της Πέμπτης όμως, εμφάνισε ραγδαία επιδείνωση που πιθανόν να οδήγησε σε σηπτικό σοκ. Αμεσα κλήθηκε αεροσκάφος προκειμένου να γίνει η μεταφορά του στο Ρίο ενώ παράλληλα διεξάγονταν συνεχόμενες προσπαέθεις καρδιο-αναπνευστικής αναζωογόνησης.

Κατά την άφιξη της στην Πάτρα και συγκεκριμένα στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίο διαπιστώθηκε κατά τη διασωλήνωσή του πως είχε ήδη «φύγει», χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται η ακριβής ώρα θανάτου.

Τέλος, τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατό του θα διαπιστωθούν από την νεκροψία-νεκτομή που έχει παραγγελθεί.

Ανακοίνωση Νοσοκομείου Ζακύνθου:

«Την Δευτέρα 23.10.17 εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν.Ζακύνθου, παιδί θήλυ ηλικίας 2.5 ετών, μετά από παραπομπή ιδιώτη παιδίατρου, με κλινική εικόνα ιογενούς γαστρεντετερίτιδος. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παρέμενε σε καλή κλινική κατάσταση. Τη νύχτα μεταξύ της 26ης και 27ης Οκτωβρίου παρουσίασε αιφνίδια επιδείνωση και γι αυτό το λόγο ζητήθηκε η αεροδιακομιδή του σε ΜΕΘ Παίδων.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού του Γ.Ν.Ζακύνθου καθώς και του προσωπικού του ΕΚΑΒ, που το διακόμισαν στην Πάτρα, το παιδί δυστυχώς κατέληξε.

Εκ μέρους όλου του προσωπικού του Νοσοκομείου, η Διοίκηση εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια του παιδιού και τη συμπαράσταση στους οικείους του».


Source: Iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης