Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου

ΗΠΑ: Δικαστήριο ενέκρινε τις πρώτες κατηγορίες για τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές

Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσιγκτον ενέκρινε την απαγγελία των πρώτων κατηγοριών στην έρευνα για την φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο πηγές ενήμερες για το ζήτημα.

Δεν είναι ξεκάθαρο ποιες είναι οι κατηγορίες, ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, υπογραμμίζοντας ότι όποιοι από τους κατηγορούμενος θα συλληφθούν το συντομότερο τη Δευτέρα.

Αμερικανικές υπηρεσιών πληροφοριών είχαν καταλήξει τον Ιανουάριο στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία παρενέβη στις εκλογές σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επικρατήσει έναντι της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ ερευνά ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της εκστρατείας του προέδρου Τραμπ με τη Μόσχα, καθώς και τη διάπραξη πιθανών εγκλημάτων, όπως αυτό της παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης, του ξεπλύματος χρήματος και της φοροδιαφυγής.

Tο υπουργείο Δικαιοσύνης ανέθεσε στα μέσα Μαΐου στον Μιούλερ, τον πρώην διευθυντή του FBI, την έρευνα αυτή.

Ο Πίτερ Καρ, ένας εκπρόσωπος του Μιούλερ, αρνήθηκε να προβεί σε σχόλιο, έπειτα από αίτημα του πρακτορείου Ρόιτερς, σχετικά με την αναφορά του CNN.

Ο Τραμπ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες για σύμπραξη μελών της εκστρατείας του με Ρώσους και έχει χαρακτηρίσει κυνήγι μαγισσών τις έρευνες γύρω από το θέμα.

Το Κρεμλίνο επίσης έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.


Source: Iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Comments are closed.