Site icon Hallocy

Αδίστακτη Κύπρια επιχειρηματίας εξαπάτησε την ετοιμοθάνατη μητέρα της για ν’ αρπάξει την περιουσία της αδελφής της!

Η ομογενής επιχειρηματίας προκειμένου να υφαρπάξει περιουσιακά στοιχεία της αδελφής της οδηγήθηκε σε μια απάτη που ενέπλεξε ακόμα και την ετοιμοθάνατη μητέρα της, μόλις δύο ημέρες προτού εκείνη φύγει από την ζωή, πείθοντάς την με τέχνασμα να αλλάξει την διαθήκη της

Η απάτη είχε στηθεί από καιρό στο μυαλό της γυναίκας επιχειρηματία κι όταν βρήκε την ευκαιρία με την μητέρα της σε πολύ ευάλωτη συναισθηματικά, πνευματικά και οργανικά θέση, μόλις δύο ημέρες προτού εκείνη αφήσει την τελευταία της πνοή αποφάσισε να θέσει το σχέδιό της σε ενέργεια.

Βρετανικό δικαστήριο έκρινε ένοχη Κύπρια επιχειρηματία για απάτη εις βάρος του ίδιου της του αίματος, της αδερφής της, μη διστάζοντας μάλιστα προκειμένου να υφαρπάξει το δικό της μερίδιο στα περιουσιακά της στοιχεία να πεί ψέμματα στην ετοιμοθάνατη μητέρα τους, ότι δήθεν η 57χρονη αδελφή της Α.Μ., θύμα της υπόθεσης, τους είχε κλέψει χρήματα, πείθοντας έτσι την μητέρα, μόλις 2 ημέρες προτού εκείνη πεθάνει να προβεί σε αλλαγή διαθήκης, σύμφωνα και με δημοσίευμα της εφημερίδας, The Times.

Εντούτοις, μετά από δικαστικό αγώνα σε βρετανικό δικαστήριο, αυτό απεφάνθη εν τέλει πως η αναθεωρημένη διαθήκη, μόλις δύο ημέρες προ του θανάτου της μητέρας τους, είναι άκυρη, με αποτέλεσμα η κληρονομιά να διαμοιραστεί ισόποσα και στις δύο αδελφές. Το Δικαστήριο χαρακτήρισε την 53χρονη ως «ανέντιμη και άτομο που χειραγωγεί, με την αλήθεια να είναι λιγότερο σημαντικό από την επίτευξη του στόχου της». Επίσης, «έχει έντονα συναισθήματα δυσαρέσκειας» για την αδερφή της, η οποία είναι συνταξιούχος δικηγόρος.

Να σημειωθεί ότι οι δύο αδερφές γεννήθηκαν στην Κύπρο και μετανάστευσαν στη Βρετανία το 1964, όπου ο πατέρας τους έγινε επιτυχημένος ασφαλιστής, ενώ δραστηριοποιήθηκε και στον χώρο των επενδύσεων στο real estate.

Οι γονείς τους τελικώς επέστρεψαν στην Κύπρο το 1990, αλλά κράτησαν το ενός εκατομμυρίου σπίτι που είχαν στο Λονδίνο. Οι αδερφές εξάλλου παρέμεναν συνιδιοκτήτριες της εταιρείας που είχαν ιδρύσει οι γονείς τους, ενώ η μητέρα διέθετε και ένα εκατομμύριο σε μετρητά και σπίτι στην Κύπρο όταν απεβίωσε.

Η 53χρονη απολογούμενη και έχοντας περιέλθει σε δεινή θέση ενώπιον της δικαιοσύνης παραδέχθηκε στο δικαστήριο ότι η μητέρα της πάντα ήθελε να μοιράσει στα δύο την περιουσία της, αλλά δεν ήταν αυτή υπεύθυνη για το γεγονός ότι η μητέρα πίστευε ότι τής έκλεψε λεφτά η άλλη της κόρη.

Exit mobile version