Σάββατο, 1 Οκτωβρίου

Η Ματθίλδη Μαγγίρα μιλά για το bullying που δέχτηκε η κόρη της ακόμα και από καθηγητές!

Η Ματθίλδη Μαγγίρα σε πρόσφατη συνέντευξη της στο περιοδικό Λοιπόν μίλησε για τον λόγο που η κόρη της έφυγε για την Αμερική αλλά και για το bullying που δέχτηκε ακόμη και από καθηγητές.

Στην Αμερική ζει και ο μπαμπάς της.

«Ναι, δεν πάει ολομόναχη. Πήγε να κάνει σχολείο εκεί, γιατί εδώ δεν της αρέσουν τα σχολεία έχει απόλυτο δίκιο, ζορίστηκε πάρα πολύ. Είναι βιβλία αυτά που έχουν τα σχολεία, είναι παιδεία και καλός ο τρόπος εκπαίδευσης; Τα περισσότερα σχολικά βιβλία τα θεωρώ από κακά έως άχρηστα. Μόνο βάρος έχουν, που το κουβαλάνε τα παιδιά και παθαίνουν ζημιά τα σώματα τους. Η συμπεριφορά των περισσότερων καθηγητών είναι καλή; Όχι δε είναι καλή, οι λαμπρές εξαιρέσεις είναι λίγες. Θα έπρεπε να υπάρχει αξιολόγηση για το ποιος μπορεί να είναι καλός δάσκαλος. Δεν μπορείς κομπλεξαρισμένος να καταστρέφεις ψυχολογίες παιδιών ή να κάνεις παιδιά να μισούν μια επιστήμη. Όλα είναι μαθηματικά. Η κόρη μου πήγαινε σε καλλιτεχνικό, μουσικό σχολείο, κι όμως… υπέστη και μπούλινγκ από καθηγητές».

Γιατί υπέστη bullying;

«Γιατί, δυστυχώς, αν δεν είσαι καλά με τον εαυτό σου, θα το βγάλει και στα παιδιά αυτό και γιατί θα έπρεπε να περάσουν όλοι οι δάσκαλοι από ψυχοθεραπεία. Δεν αναφέρομαι στο χρώμα του δέρματός της. Θέλεις γιατί είναι παιδί μου και είμαι καλλιτέχνιδα και φαίνομαι; Άλλος ένας λόγος για κάποιον να κάνει μπούλινγκ στο παιδί μου»

Πήγες στους καθηγητές να μιλήσεις για το μπούλινγκ στην κόρη σου;

«Φυσικά, είμαι άνθρωπος που θα ανοίξω το στόμα μου και θα δώσω μάχη, αλλά η κοινωνική υποκρισία έχει ξεπεράσει την υποκριτική τέχνη»

Η απάντηση τους ποια ήταν;

«Η απάντηση είναι ότι το παιδί μου έφυγε από αυτή τη χώρα, αυτό είναι το αποτέλεσμα. Ποιος μου εξασφαλίζει κάτι; Δουλεύω τόσα χρόνια και δεν ξέρω αν θα πάρω σύνταξη. Το ίδιο το κράτος η ίδια η επιχείρηση, γιατί μια επιχείρηση είναι το κάθε κράτος. Δεν αισθάνομαι ότι αυτό το κράτος μου παρέχει κάποια ασφάλεια στο οτιδήποτε. Τι μου δίνουν, ποιες είναι οι παροχές για να με φορολογούν τόσο; Δεν βλέπω διαφάνεια και την απαιτώ από κρατικές υπηρεσίες και εταιρείες. Επαγγελματικά ετοιμάζω την “Ξανθίππη” για να φύγω», καταλήγει.

 

Διαβάστε επίσης

Comments are closed.