Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου

Πάφος: Έτσι δρούσε το ζευγαράκι που «χτύπαγε» γεροντάκια

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθησαν σήμερα οι 49χρονη και ο 56χρονος για την υπόθεση της χθεσινής ληστείας και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος σε βάρος ηλικιωμένου ζεύγους στο Πολέμι προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου επέβαλε εναντίον τους διατάγματα κράτησης πέντε ημερών.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, οι άμεσες ενέργειες της Αστυνομίας, οδήγησαν στην ταχύτατη σύλληψη δύο προσώπων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ληστείας, που διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι στην Πάφο.

Την υπόθεση κατήγγειλε στην Αστυνομία 90χρονος κάτοικος χωριού της επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με τον οποίο, γύρω στις 1.30μ.μ. χθες, 49χρονη, επισκέφθηκε την οικία του. Η γυναίκα, ισχυρίστηκε πως την έστειλε ο ιερέας του χωριού και δώρισε στον 90χρονο μία εκκλησιαστική εικόνα, λέγοντας του πως η εικόνα είναι μεγάλης αξίας.

Ακολούθως ζήτησε από τον παραπονούμενο οικονομική βοήθεια. Όταν ο 90χρονος μεταβεί στο υπνοδωμάτιο του για να πάρει τα χρήματα, η 49χρονη τον ακολούθησε, χωρίς να την αντιληφθεί και αφού άρπαξε τα χρήματα του 90χρονου και τράπηκε σε φυγή.

Η 24χρονη οικιακή βοηθός του 90χρονου, προσπάθησε να ανακόψει τη γυναίκα, ενώ σε βοήθειά της έσπευσε και ο 90χρονος. Τότε η 49χρονη, αφού έσπρωξε τον 90χρονο και κατάφερε να διαφύγει. Στην προσπάθεια της αυτή, τα χρήματα που άρπαξε από τον παραπονούμενο, έπεσαν στο έδαφος.

Εξερχόμενη της οικίας, η 49χρονη επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο ενοικιάσεως, στο οποίο την ανέμενε δεύτερο πρόσωπο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Λίγη ώρα αργότερα, γύρω στις 2.10μ.μ., μέλη της ομάδας «Ζ» της Τροχαίας Πάφου, εντόπισαν στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού, αυτοκίνητο το οποίο ομοίαζε με την περιγραφή του πιο πάνω οχήματος και το ανέκοψαν για έλεγχο.

Όπως διαπιστώθηκε στο αυτοκίνητο επέβαιναν μια γυναίκα και ένας άνδρας, οι οποίοι ομοίαζαν με την περιγραφή των προσώπων που επισκέφθηκαν την οικία του 90χρονου.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για 49χρονη και 56χρονο κατοίκους Λεμεσού. Από έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, εντοπίστηκαν διάφορες εκκλησιαστικές εικόνες.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.

 

Διαβάστε επίσης

Comments are closed.