Δευτέρα, 27 Ιουνίου

Ξύπνησες με πρησμένο πρόσωπο; Τι φταίει και τι μπορείς να κάνεις

Αν ξυπνήσετε και δείτε στον καθρέφτη το πρόσωπό σας πρησμένο, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείτε.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν πρήξιμο, αλλά και έξυπνες κινήσεις που θα βοηθήσουν το δέρμα σας να επανέλθει.

Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για το πρήξιμο στο πρόσωπο:

Τι προκαλεί πρήξιμο στο πρόσωπο;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αφυδάτωση, οι εποχικές αλλεργίες και η κατανάλωση υπερβολικού αλατιού ή αλκοόλ, αποτελούν τις πιο κοινές αιτίες.
Εάν βέβαια το πρήξιμο του δέρματος μοιάζει με οίδημα που συνοδεύεται από αποχρωματισμό, θα πρέπει να δείτε επειγόντως γιατρό, καθώς μπορεί να οφείλεται σε βακτηριακή δερματική λοίμωξη.

Πώς θα το αντιμετωπίσετε

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πλύνετε το πρόσωπό σας με δροσερό ή χλιαρό νερό και στη συνέχεια να τοποθετήσετε κρύες κομπρέσες.
Είναι επίσης χρήσιμο να πιείτε άφθονο νερό.

Η άσκηση τέλος, είναι πολύ αποτελεσματική, καθώς ο συνδυασμός εφίδρωσης και αναπλήρωσης των υγρών στον οργανισμό βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων νατρίου και νερού στο σώμα σας.
Εάν το πρήξιμο εντοπίζεται κυρίως στα μάτια, δοκιμάστε να τοποθετήσετε υγρά σακουλάκια τσαγιού. Η καφεΐνη συμβάλλει στη συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων.

Πώς θα αποτρέψετε το πρήξιμο του προσώπου

Είναι σημαντικό να ενυδατώνετε το σώμα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά εάν είστε ευαίσθητοι στο αλάτι.
Προσπαθήστε να κοιμάστε με δύο μαξιλάρια, ώστε το κεφάλι να βρίσκεται ψηλότερα και να μην συγκεντρώνονται τα υγρά στο πρόσωπο.
Αν υποφέρετε από αλλεργίες, την εποχή που σας επηρεάζουν περισσότερο, φροντίστε να παίρνετε κάποιο αντιισταμινικό.

Διαβάστε επίσης