Δευτέρα, 23 Μαΐου

Πέος: Πότε θεωρείται μικρό και δεν ικανοποιεί τη γυναίκα;

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτης το 21% των γυναικών έκρινε ως «σημαντικό» το μέγεθος του πέους και μόλις 1% το χαρακτήρισε «πάρα πολύ σημαντικό».

Άλλο ενδιαφέρον εύρημα της έρευνα είναι πως σε αντίθεση με τα κοινώς λεγόμενα το 32% των γυναικών που ερωτήθηκαν απάντησαν πως το πάχος του ανδρικού μορίου είναι σημαντικό και όχι τόσο το μήκος του. Με άλλα λόγια ίσως όλη η συζήτηση για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το ανδρικό πέος να μην έχει καμιά σημασία, αλλά να είναι πιο σημαντικό το πάχος.

Αν παίζει κάτι ρόλο αυτό είναι περισσότερο η διάμετρος του πέους και όχι τόσο το μήκος. Ο κόλπος άλλωστε έχει 7 εκ. μήκος, οπότε το παραπάνω στην ουσία δεν είναι… ωφέλιμο.

Το ανδρικό πέος με αριθμούς

Για να έχει κανείς σαφή εικόνα του τι θα πει μεγάλο ή μικρό πέος, πρέπει να ξέρει τα δεδομένα.

Οι διακυμάνσεις στο μήκος του πέους καθορίζονται από πολλούς παράγοντες, κυρίως φυλετικούς. Το μήκος ενός μέσου πέους σε στύση κυμαίνεται από 11εκ. έως 15εκ., ενώ καλό είναι να σημειωθεί πως σε ό, τι αφορά τη λευκή φυλή, ο μέσος όρος είναι 13 εκ.

Όσες υποθέσεις λοιπόν κι αν κάνει κανείς, η επιστήμη έχει καθορίσει ως παθολογικό μήκος πέους, αυτό κάτω των 7 εκ. κι αυτό κυρίως ως αναλογία με το μήκος του γυναικείου κόλπου, που έχει το ίδιο μήκος. Πρόκειται για την πάθηση μικροφαλία, που συνήθως συνδέεται με έλλειψη τεστοστερόνης κατά την ανάπτυξη του παιδιού.

Έχοντας όλα τα στοιχεία πρέπει να ομολογήσουμε πως δύσκολα το μέγεθος ενός αντρικού μορίου μπορεί να αποτελέσει πράγματι πρόβλημα, για ανατομικούς λόγους κι αυτό γιατί ο κόλπος προσαρμόζεται στο μέγεθος του πέους, προσαρμόζεται και εφάπτεται.

Η μεγαλύτερη διαφορά έχει να κάνει αυτό που αντιλαμβάνεται και αυτό που βλέπει η γυναίκα. Αν την κάνει να σκεφτεί ‘θα ευχαριστηθώ ή όχι.

Εύη Κυράνα ψυχολόγος υγείας-σεξολόγος, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνη του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων.

kyrana.gr

Διαβάστε επίσης