Site icon Hallocy

Πώς να αγοράσεις το σωστό και ιδανικό άρωμα για εσένα;

Η επιλογή αρώματος είναι μια προσωπική υπόθεση. Δεν πιστεύω ότι κάθε γυναίκα μένει πιστή σε μόνο ένα άρωμα. Αλλά σίγουρα οι αρωματικές επιλογές κάθε γυναίκας έχουν να κάνουν με την προσωπικότητα της. Έχεις σκεφτεί ότι και αυτή η επιλογή σου χρειάζεται guide lines; Η απάντηση είναι πως ναι και παρακάτω θα μάθεις α-κρι-βώς τι σημαίνουν οι ενδείξεις στην ετικέτα του αρώματος σου:

Οι 3 βασικές αρωματικές κατηγορίες είναι οι:

Eau de Cologne, Eau de Toilette, Eau de Parfum και συνοδεύουν την ονομασία του ονόματος που θα επιλέξεις! Διαφορετική ένταση, διαφορετική συγκέντρωση ελαίων και διάρκεια σε οδηγούν στη σωστή επιλογή αρώματος αλλά ας το δούμε αναλυτικά::

Eau de Cologne ή EDC : Πρόκειται για την παλαιότερη και πιο ανάλαφρη εκδοχή της αρωματικής οικογένειας περιέχοντας μόνο 2.5% αρωματικά έλαια. Είναι η γνωστή κολόνια που πρέπει και οι παλαιότερες των παλαιοτέρων να έχουν δοκιμάσει. Ένα ψέκασμα της ισοδυναμεί με φρεσκάδα και αποπνέει την απόλυτη αίσθηση καθαριότητας. Απευθύνεται σε όσους δε θέλουν να αφήσουν έντονο το αποτύπωμα της παρουσίας τους, αλλά μια αρωματική εσάνς στο πέρασμα τους.

Eau de Toilette ή EDT: Είναι η δημοφιλέστερη κατηγορία μιας και είναι η ενδιάμεση λύση ανάμεσα στο Eau de Cologne και Eau de Parfum. Ευκολοφόρετο μπορεί να σε συνοδέψει από το πρωί μέχρι το βράδυ με περιεκτικότητα ελαίων 4-10%. Αφήνεις το αρωματικό σου στίγμα στο χώρο χωρίς όμως να είναι δυσάρεστο αυτό για τους γύρω σου. Οι νότες καρδιάς αναδύονται στον επιτρεπτό βαθμό για να μην περάσεις απαρατήρητη-ος χωρίς όμως υπερβολές.

Eau de Parfum ή EDP: Με την περιεκτικότητα του σε αρωματικά έλαια να κυμαίνεται ανάμεσα σε 8-15%, η συγκεκριμένη κατηγορία αρωμάτων είναι γνωστή για την ένταση και τη διάρκειά της. Οι νότες του αρώματος αφήνουν τα ίχνη τους όχι μόνο στο χώρο, αλλά στα ρούχα, στα σεντόνια, όπου αγγίξει το αρωματισμένο ανθρώπινο δέρμα. Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα, μερικές σταγόνες αρκούν για ένα τέλειο οσφρητικό αποτέλεσμα.

Φόρεσέ το σωστά!

Ένα άρωμα για να αποδείξει τη δυναμική του πρέπει να φορεθεί με το σωστό τρόπο και παρακάτω θα μάθεις για αυτόν:

Ψέκασέ το στα σημεία που χτυπά δυνατά ο σφυγμός σου, στο εσωτερικό των καρπών ή πίσω από τα αυτιά «παγιδεύουν» το άρωμα και το βοηθούν να διαρκεί περισσότερο. Κάνε την ανατροπή εφαρμόζοντας το ενδιάμεσα στο στήθος και πίσω από την κλείδωση του γονάτου.

Μην τρίβεις τους καρπούς μετά την εφαρμογή. Αυτή η συνήθεια αλλοιώνει τις νότες και δεν αφήνει το άρωμα να αποδώσει όπως πρέπει.

Μη φοράς το άρωμά σου– ειδικά αν είναι eau de parfum ή parfum- σε έντονη έκθεση στον ήλιο. Οι ηλιακές ακτίνες δεν το βοηθούν να διατηρήσει την ταυτότητά του.

Ψέκασε τα ρούχα σου με αυτό δημιουργώντας ένα αρωματικό σύννεφο γύρω σου.

Exit mobile version