Site icon Hallocy

ΦΤΙΑΞΕ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗ

Σε ότι κάνουν οι γυμναστές, δοκιμάζεται η ισορροπία τους. «Χρειάζονται έναν δυνατό και σταθερό κορμό», λέει ο προπονητής επιδόσεων Barry Lovelace. Ακολούθησε τις οδηγίες του.

1. Χάσε την ισορροπία σου
Μειώνοντας τη σταθερότητα σε μια άσκηση, σε βοηθάει να επικεντρώνεσαι στην ενεργοποίηση του κορμού σου, ώστε να μένει σταθερός. Στις κάμψεις, σήκωσε το ένα πόδι σου από το πάτωμα. Δοκίμασε τα βαθιά καθίσματα με το ένα πόδι και τις άρσεις θανάτου. Κάνε ασκήσεις κωπηλατικής, έλξεις και πιέσεις με το ένα χέρι την φορά, αντί με δύο.

2. Ξεκίνα, σταμάτα, ξεκίνα
Με τις αερόβιες και τις ασκήσεις βάρους, δουλεύεις σε αναλογία 1-1 (άσκηση-ξεκούραση) ξεκινώντας με χρόνο εκτέλεσης. 30 δευτερόλεπτα την κάθε μια. Όταν ο χρόνος εκτέλεσης κάθε άσκησης φτάσει τα 60 δευτερόλεπτα, μείωσε τις περιόδους ξεκούρασης. Ακολούθησε αυτή τη συμβουλή και θα δεις τους κοιλιακούς σου να βγαίνουν στην επιφάνεια.

3. Πάρε λίγο αέρα
Ένας γυμναστής προπονείται για ισχύ όχι για δύναμη. Κάνε βαθιά καθίσματα με άλματα σε ένα κουτί ή σε ένα πάγκο, και σιγουρέψου ότι σε κάθε βαθύ κάθισμα προσγειώνεσαι και μένεις.

menshealth.gr

 

Exit mobile version