Δευτέρα, 8 Αυγούστου

3 τροφές που αυξάνουν το άγχος σου

Δεν έχεις πληρωθεί. Χρωστάς. Ψάχνεις σπίτι. Ψάχνεις δουλειά. Έχεις προβλήματα στο σπίτι. Έχει κίνηση στο δρόμο. Άγχος, άγχος, άγχος.

Το ξέρεις ότι πέρα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας το υπερβολικό σου άγχος μπορεί να οφείλεται στην κατανάλωση ορισμένων τροφών;

Δες εδώ ποιες είναι οι 3 ύποπτες τροφές και πράξε αναλόγως: κόψτες ή μείωσέ τες.

1.Πόσα καφεδάκια πίνεις;
Η υπερβολική δόση καφεϊνης μας κρατάει ενεργούς όλη μέρα, καμιά φορά και όλη νύχτα, μόνο που έχει τα αρνητικά της: Προκαλεί ταχυκαρδία, τρέμουλο και αϋπνίες.
Αυτό σημαίνει ότι εάν είσαι από μόνη σου αγχώδης άνθρωπος, έρχεται και η καφεϊνη και σε αποτελειώνει.

2. Είσαι του γλυκού;
Εάν ανήκεις σε αυτή τη συμπαθέστατη κατηγορία όσων δεν ζουν χωρίς γλυκό, σε συμπονώ. Και εγώ μαζί σου. Το κακό είναι ότι οι τροφές που περιέχουν ζάχαρη κάνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα να ανεβοκατεβαίνουν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τη μία στιγμή είσαι πάνω και την άλλη στα πατώματα.

3.Τι τρως και δεν το καταλαβαίνεις:
Δεν καταλαβαίνεις δηλαδή πόσο κακό σου κάνει. Πρέπει να γνωρίζεις ότι η άσπρη ζάχαρη, τα ζυμαρικά, το λευκό ψωμί έχουν ζάχαρη, και ας μην έχουν τη μορφή γλυκού πάντα. Δεν έχει μόνο το κέηκ ζάχαρη ή τα κρουασάν. Δεν σου λέω να τα κόψεις αλλά κάνε μια προσπάθεια να τα μειώσεις. Εκτός κι αν θες να έχεις διάθεση ασανσέρ.

Διαβάστε επίσης