Σάββατο, 13 Αυγούστου

Μια διαφήμιση «γροθιά στο στομάχι»: Το κλάμα του ελέφαντα μπροστά στη σφαγή! (Video)

H χριστουγεννιάτικη διαφήμιση της WWF μόλις κυκλοφόρησε και θα σας κάνει να δακρύσετε.

Οι ελέφαντες κυνηγιούνται ανελέητα: ως και 30.000 ελέφαντες σφαγιάζονται κάθε χρόνο στην Αφρική για τους χαυλιόδοντές τους.

Υπολογίζεται ότι τη δεκαετία 1930-1940 υπήρχαν περίπου 3-5 εκατομμύρια ελέφαντες στην Αφρική, σήμερα όμως οι αριθμοί τους έχουν μειωθεί σε 470.000–690.000. Αντίστοιχα οι ασιατικοί ελέφαντες δεν ξεπερνούν τους 32.900.

H ζωή του ελέφαντα είναι γεγονός ότι απειλείται. Αυτό το σημαντικό μήνυμα θέλησε να περάσει η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση της WWF, η οποία τονίζει με τον πιο τρυφερό και λυπηρό τρόπο τις καταστροφικές συνέπειες του παράνομου εμπορίου άγριων ζώων.

Οπως οι άνθρωποι έτσι και οι ελέφαντες έχουν συναισθήματα και νιώθουν την απώλεια. Περίπου 55 ελέφαντες σκοτώνονται την ημέρα για τους χαυλιόδοντές τους.

Ειναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί ένα τέλος σε αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η WWF, με περισσότερους από πέντε εκατομμύρια υποστηρικτικές είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο που δραστηριοποιείται σε πάνω από 100 χώρες.

Η αποστολή της WWF είναι να σταματήσει την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος της Γης και να δημιουργήσει ένα μέλλον, στο οποίο θα οι άνθρωποι θα συμβιώνουν αρμονικά με τη Φύση.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης