Δευτέρα, 17 Μαΐου

Ένα βίντεο που ραγίζει καρδιές: Πως είναι να περνά μόνος του ένας ηλικιωμένος τα Χριστούγεννα;

Είδαμε πολλές ωραίες διαφημίσεις γι ‘ αυτά τα Χριστούγεννα, αλλά η συγκεκριμένη μίλησε λίγο περισσότερο στην καρδιά μας. No one should hane no one, είναι ο επίλογος στο παρακάτω βίντεο και εμείς δεν θα μπορούσαμε να συμφωνούμε περισσότερο.

Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν τη μοναξιά τα φετινά Χριστούγεννα, όπως προκύπτει από στοιχεία φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την Age UK, φιλανθρωπική οργάνωση στη Μεγάλη Βρετανία,, τουλάχιστον 1.2 εκατομμύρια άνθρωποι μόνο στην Αγγλία αντιμετωπίζουν την περίοδο των γιορτών, το θέμα της χρόνιας μοναξιάς.

Μέσα από ένα φιλμ εξήντα δευτερολέπτων με τίτλο «Just Another Day», η οργάνωση επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το πώς είναι να περνάς τα Χριστούγεννα μόνος σου.

Η μικρού μήκους ταινία μας παρουσιάζει την καθημερινή ρουτίνα ενός ηλικιωμένου ανθρώπου που περπατά απαρατήρητος δίπλα σε εκείνους που πηγαίνουν στην δουλειά τους ή στο σούπερ μάρκετ.

Από την έρευνα της Age UK προκύπτει ότι περίπου 873.000 άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω δεν βλέπουν ούτε ακούνε νέα από κανέναν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.
Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι περίπου το 55% στρέφεται αποκλειστικά στην τηλεόραση για παρέα.

Διαβάστε επίσης