Δευτέρα, 17 Μαΐου

Παγετός και «κατακόρυφη» πτώση της θερμοκρασίας προβλέπονται σήμερα!

Ισχυρό βορειοδυτικό ως βόρειο ρεύμα αέρα και ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Στα ορεινά αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο. Αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα, στα δυτικά και τα βόρεια, θα είναι κυματώδης αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος, παρόλο που αρχικά δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα νότια και ανατολικά ταραγμένη, ενώ στα δυτικά και βόρεια θα είναι αρχικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον δύο βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να επικρατεί παγετός.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, την Πέμπτη αλλά την Παρασκευή θα σημειώσει άνοδο. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο για να κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

(ΚΥΠΕ/ΜΓΙ/ΓΧΡ)

Διαβάστε επίσης