Τετάρτη, 12 Μαΐου

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει τις σεξουαλικές φαντασιώσεις ανδρών και γυναικών

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το πανεπιστήμιο της Indiana τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες φαίνεται να επιθυμούν περισσότερο το αγκάλιασμα και το φιλί σε σύγκριση με πιο ιδιαίτερες και προκλητικές σεξουαλικές συμπεριφορές. Το εύρημα αυτό έρχεται σε αντίθεση με την επικρατούσα πεποίθηση που θέλει τις σεξουαλικές φαντασιώσεις να έχουν ένα πιο εκκεντρικό χαρακτήρα.

Πρόκειται λοιπόν για μια μελέτη που καταρρίπτει το μύθο της σεξουαλικής φαντασίωσης που περιλαμβάνει οπωσδήποτε τη δοκιμή νέων και τολμηρών σεξουαλικών πρακτικών και αναδεικνύει ότι τελικά αυτό που θέλουν άνδρες και γυναίκες από τη σεξουαλική πράξη είναι το στέρεο συναίσθημα, η εγγύτητα και η σεξουαλική οικειότητα. Παράλληλα, το 80% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι αυνανίζεται συχνά και κάνει στοματικό και κολπικό σεξ, ενώ το 43% των ανδρών και το 37% των γυναικών δήλωσαν ότι κάνουν πρωκτικό σεξ. Άλλες συχνά αναφερόμενες σεξουαλικές συμπεριφορές ήταν η ανταλλαγή γυμνών φωτογραφιών και η επιλογή ελκυστικών εσωρούχων.
Remaining Time -0:00
Fullscreen
Mute

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές ρώτησαν τους 2000 συμμετέχοντες από μια λίστα 50 σεξουαλικών συμπεριφορών ποιες προτιμούσαν, καθώς και ποιες από αυτές είχαν πρόσφατα υιοθετήσει.

Σε αντίθεση με τα ισχύοντα στερεότυπα οι συμπεριφορές που προτιμούσαν όλοι οι συμμετέχοντες, ακόμα και οι άνδρες, ήταν αυτές που έδιναν έμφαση στο ρομαντικό και συναισθηματικό στοιχείο της σχέσης, όπως είναι το φιλί, η αγκαλιά κατά τη διάρκεια του σεξ και η προετοιμασία ενός ρομαντικού κλίματος
Τα ευρήματα αυτά αναδεικνύουν την ανάγκη οι δυο σύντροφοι να συζητούν ανοιχτά για τις σεξουαλικές τους επιθυμίες και τα ενδιαφέροντά τους. Μαζί λοιπόν μπορούν να βρουν τρόπους να ενισχύσουν τόσο το ρομαντικό όσο και το σεξουαλικό στοιχείο της σχέσης και να αντλήσουν μεγαλύτερη ικανοποίηση και χαρά από αυτή.

Πηγή: zougla.gr

Διαβάστε επίσης