Κυριακή, 16 Μαΐου

Πέθανε σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός!

Η Γιάννα Νικολοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή και η τραγική είδηση σκόρπισε θλίψη στην Πάτρα. Η πορεία που την έκανε γνωστή και αγαπητή…

Συγκίνηση στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και τον καλλιτεχνικό χώρο προξένησε η δυσάρεστη είδηση του θανάτου της ηθοποιού Γιάννας Νικολοπούλου. Η εκλιπούσα ήταν από τα βασικά στελέχη του θεάτρου της Πάτρας στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης της Μάγιας Λυμπεροπούλου και είχε παίξει σε πολλές παραστάσεις όπως η «Βενετσιάνα».

Συνεργάτες της από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας όπως ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Περικλής Βασιλόπουλος την αποχαιρέτισαν με συγκινητικά λόγια, σε αναρτήσεις τους, στο facebook.

Η εκλιπούσα είχε πραγματοποιήσει και θεατρικές διαλέξεις στο Ινστιτούτο Γκαίτε στη Θεσσαλονίκη. Η Γιάννα Νικολοπούλου είχε γεννηθεί στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν επαγγελματίας ηθοποιός, θεατρολόγος και δασκάλα υποκριτικής.

Σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της ως ηθοποιός σε πολλά ιδιωτικά και κρατικά θέατρα. Έχει στο ενεργητικό της σημαντικούς ρόλους του σύγχρονου και κλασσικού ρεπερτορίου και συμμετοχές στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Ήταν κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ., έχοντας εκπονήσει τη διπλωματική της εργασία με θέμα τη δραματουργία των Rimini Protokoll. Το ενδιαφέρον της στο θέατρο είχε στραφεί στην έρευνα και εφαρμογή νέων θεατρικών πρακτικών που αποβλέπουν στον συγκερασμό περφόρμανς και εικαστικών.

Διαβάστε επίσης