Τρίτη, 11 Μαΐου

Σουμάχερ: Ο Γολγοθάς του… συνεχίζεται

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο κόσμος «πάγωσε» ακούγοντας την είδηση ότι ο Mίκαελ Σουμάχερ βρισκόταν σε κώμα μετά από ατύχημα σε πίστα του σκι.

«Ο σοβαρός κρανιοεγκεφαλικός τραυματισμός που υπέστη ο Σουμάχερ τον οδήγησε σε κώμα. Χρειάστηκε άμεση νευροχειρουργική επέμβαση. Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη» ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ.

Έκτοτε ο σούπερ σταρ της Formula 1 δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο που περνά είναι κρίσιμο για εκείνον. Οι δικοί του άνθρωποι βρίσκονται αδιάκοπα στο πλευρό του, τον φροντίζουν και τον προστατεύουν χτίζονται ένα τείχος στα Μέσα Ενημέρωσης.

Εννέα μήνες ο πρωταθλητής έδωσε μάχη από το νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο. Πήγε στο σπίτι του στη Γενεύη το οποίο διαμορφώθηκε ειδικά ώστε να του παρέχει όλα όσα χρειάζεται. Μία 15μελής ιατρική ομάδα παρακολουθεί τον Γερμανό πιλότο 24 ώρες την ημέρα ενώ τα έξοδα φροντίδας του ανέρχονται σε περίπου 190.000 ευρώ την εβδομάδα, φτάνοντας από την ημέρα του ατυχήματος στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Όμως αυτά τα τρία χρόνια σημειώθηκε και ένα περίεργο περιστατικό. Κατά τη μεταφορά του από το ένα νοσοκομείο στο άλλο κλάπηκε ο ιατρικός του φάκελος.

54χρονος Γερμανός είχε πρόσβαση στα ιατρικά δεδομένα, καθώς ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας και ήταν εκείνος που έκλεψε τον φάκελο του Σούμι, ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να πουλήσει τον φάκελο μέσω διαδικτύου έναντι 60.000 ευρώ. Ο υπάλληλος της REGA, μιας εταιρείας αεροδιάσωσης που δραστηριοποιείται στην Ελβετία και στο Λιχτενστάιν, κρεμάστηκε στο κελί του στη Ζυρίχη στις 8 Αυγούστου του 2014, ένα 24ωρο μετά τη σύλληψη του για την κλοπή του ιατρικού φακέλου του Μίκαελ Σουμάχερ.

Η κατάσταση της υγείας του κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό αυτά τα τελευταία χρόνια, με τις ανακοινώσεις να είναι ελάχιστες και χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Ο Σουμάχερ ξύπνησε από το κώμα το 2014 αλλά παραμένει ακίνητος και δεν μπορεί να μιλήσει.

Διαβάστε επίσης