Site icon Hallocy

Tv Awards: Οι νικητές της τηλεοπτικής χρονιάς που έφυγε!

Το πρώτο μισό της σεζόν ολοκληρώθηκε και τα κανάλια ετοιμάζονται πυρετωδώς για το υπόλοιπο ή πιο σωστά για το τι θα βάλουν απέναντι από το «Survivor». Πάντως, μια εικόνα για το ποιοι κέρδισαν την προτίμηση του κοινού έχει ήδη σχηματιστεί όπως, επίσης, οι τάσεις για τη φετινή σεζόν που φαίνεται πως θα επικρατήσουν. Ας δούμε, λοιπόν, τους νικητές της εγχώριας TV μέχρι στιγμής.

Από τον Μαρίνο Νομικό

ΑΝΤ1
Πλέον κατάντησε ανιαρό. Οποιαδήποτε κοσμογονική αλλαγή και να συντελείται στην κυπριακή τηλεόραση, για τον ΑΝΤ1 είναι απλά Τρίτη. Μπορεί να έχασε το δίδυμο Ανδρέας Γεωργίου – Κούλλης Νικολάου,όμως, με μία σφοδρή αντεπίθεση από πλούσια -και κυρίως κυπριακή- μυθοπλασία συν το πετυχημένο «Nomads», το κανάλι του Λουκή κλείδωσε την prime time ενώ με τις επαναλήψεις του απογεύματος, μερικά πετυχημένα τηλεπαιχνίδια και τα ανεβασμένα Νέα και «Μέρα μεσημέρι» διατήρησε την πρωτιά και στην ημερήσια ζώνη. Όπως κι αν το δεις, ο ΑΝΤ1 είναι πρότυπο ψύχραιμου και σταθερού προγραμματισμού.

ΛΩΡΗΣ ΛΟΪΖΙΔΗΣ
Από τις σταθερές αξίες της κυπριακής TV ο δημοφιλής σεναριογράφος/ηθοποιός ξεπέρασε πολύ εύκολα τον σκόπελο του «Παραμύθι αλλιώς» και πρόσφερε με το «La Pasta Pomilώri» το τηλεοπτικό αντίστοιχο του comfort food: μια τρυφερή, γλυκιά και ανώδυνα αστεία κομεντί με φόντο έναν κυπριακό μικρόκοσμο, όπου περιφέρονται οικείοι χαρακτήρες που εκφράζουν κάθε γνωστό συναίσθημα. Και το κοινό δείχνει να μην το χορταίνει…

Ο ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
Αν μπορεί να υπερηφανεύεται για κάτι το ΡΙΚ φέτος αυτό είναι αναμφίβολα η διαβολική ιδέα να παρουσιάσει ο Τάσος Τρύφωνος την κυπριακή βερσιόν του πάλαι ποτέ βρετανικού hit. Τι κι αν το format είναι εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον εκτός αέρα; Η σαρδόνια persona του Τάσου σε συνδυασμό με τα αστείρευτα μαργαριτάρια των παικτών (-Ποιανού στενός συνεργάτης υπήρξε ο Ρούντολφ Ες; – Του Άη Βασίλη!) που τροφοδοτούν σταθερά τις σατιρικές εκπομπές, εκτόξευσαν τη δημοτικότητα του παιχνιδιού σε δυσθεώρητα για το ημικρατικό μας ύψη. Επίσης, λατρεύουμε τα specials με επώνυμους παίκτες επειδή ο Τάσος είναι περισσότερο ο εαυτός του -λόγω άνεσης- και βγάζει ακόμα περισσότερο σαρκασμό και γέλιο.

ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (ΓΝΩΡΙΜΑ FORMAT)
Δεν είναι μόνο ο «Κρίκος» το τηλεπαιχνίδι από τα παλιά που τα σπάει φέτος. Εξίσου καλά πάνε ο «Τροχός της τύχης», το «Deal», το «RoukZouk» και το «Still Standing» (που είχαμε δει και το 2002 στο Mega ως «Ρώσικη ρουλέτα»), ενώ το «Money Drop» αν και πατώνει στην prime time καταγράφει συμπαθητικά νούμερα για το υπό κατάρρευση TVOne.

ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ
Οι παραγωγοί Ανδρέας Γεωργίου – Κούλλης Νικολάου θεωρούνται, όχι άδικα, οι μάγοι της χαμηλού κόστους/υψηλής απόδοσης σαπουνόπερας κι έχουν τέσσερις χρυσοφόρους κύκλους του «Μπρούσκο» για να δικαιώσουν τον τίτλο τους. Η μετακίνησή τους στον Alpha ανασήκωσε πολλά βλέφαρα στον κλάδο, ενώ δεν ήταν λίγες οι φωνές που προειδοποιούσαν για κινδύνους μετά την απομάκρυνση από το μαντρί του ΑΝΤ1. Τα λεφτά,όμως, παραήταν πολλά για να τα αγνοήσουν και το «Τατουάζ» έγινε η ναυαρχίδα του Alpha για τη νέα χρονιά. Αν και στην Κύπρο δεν πλησίασε ούτε κατά διάνοια τα νούμερα του «Μπρούσκο», δίνει μια αρκετά αξιοπρεπή μάχη στην primetime απέναντι στα μεγαθήρια του ΣΚΑΪ και οι επιδόσεις του θεωρούνται σχετικά πετυχημένες για τον Alpha Κύπρου, αφού βρίσκονται πάνω από τον μέσο όρο. Βέβαια, είναι το πώς τα πάει στην Ελλάδα που μετράει κι αν κρίνουμε από την εκεί επιτυχία τότε το ενδεχόμενο μιας 2ης σεζόν είναι κάτι περισσότερο από απλά ορατό.

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ
Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με ρίσκο για το απογευματινό hit του Alpha Κύπρου, αφού για δύο μήνες η παρουσιάστρια (και κύρια ατραξιόν) έλειπε με άδεια μητρότητας – όχι πως αυτό την εμπόδισε να κάνει κάνα-δυο περάσματα από την εκπομπή της. Ακόμα κι έτσι, όμως, το «Με αγάπη Χριστιάνα» αποδείχθηκε ισχυρό brand και διατήρησε την πρωτιά (σχεδόν) όλες τις μέρες που το παρουσίαζαν εναλλάξ ο Λούης Πατσαλίδης, η Χριστιάνα Αρτεμίου και η Βασιλική Χατζηαδάμου (οκ, ίσως όχι τόσο με την τελευταία αλλά μικρή η ζημιά). Η επιστροφή της Αριστοτέλους στον θρόνο της συνοδεύτηκε από νούμερα ρεκόρ,αλλά ακόμα κι όταν κάθισε η σκόνη, η εκπομπή της παίζει ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο.

ΛΟΥΗΣ NIGHT SHOW
Το να πεις ότι ο Λούης Πατσαλίδης διανύει μια καλή χρονιά θα ήταν understatement of the year. To«Λούης Night Show» απογειώθηκε σε τέτοιο βαθμό που ο δημοφιλής showman αποτελεί συνήθεια για το βράδυ της Παρασκευής και πλέον ο ίδιος, το ταλαντούχο sidekick Παναγιώτης Κυριάκου, ο Τεύκρος και η πανούργα ομάδα στα κείμενα, δεν ανησυχούν για το αν θα έχουν κάποια κακή στιγμή (και είχαν είναι η αλήθεια), αφού δεν πρόκειται να φανεί στα νούμερα. Το κοινό έχει κλειδώσει και προς το παρόν δείχνει να μη θέλει να πάει κάπου αλλού (και πού αλλού, άλλωστε, θα βρει τα worst of του «Πιο αδύναμου κρίκου» σε εβδομαδιαία βάση;).

ΓΑΛΑΤΕΙΑ
Γνωστή και ως «η σειρά εποχής που έσωσε το Σίγμα», η «Γαλάτεια» μετέβη από το «είχε μια σπουδαία χρονιά» στο «διανύει μια supercalifragilisticexpialidocious χρονιά» με τρομακτική συνέπεια που σπάνια συναντάς σε παραγωγή του είδους εκτός ΡΙΚ. Όχι μόνο άντεξε το χρονικό άλμα της πλοκής (που προκάλεσε την αποχώρηση του αρχικού δημιουργού ΚύρουΡωσσίδη), αλλά διατήρησε τη βάση και αύξησε τα νεανικά κοινά – πράγμα εξίσου πρωτόγνωρο για ένα κατ΄εξοχήν «ηλικιωμένο» θέαμα.

THE VOICE, ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ & NOMADS
Φέτος είναι η χρονιά των talent/reality shows. Το «The Voice» αν και με μουδιασμένη έναρξη ανέβασε σχετικά γρήγορα στροφές και ολοκλήρωσε τον καλύτερο κύκλο του μέχρι τώρα. Το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» αν και έμοιαζε πολύ φτηνότερο και με κριτές δανεικούς από άλλα shows για οικονομία, κατάφερε να διατηρήσει το ενδιαφέρον και να καταγράψει υψηλά νούμερα, ίσως υψηλότερα απ’ όσα πραγματικά άξιζε. Το «Nomads» από την άλλη διέψευσε σχετικά νωρίς τις προσδοκίες ότι ΔΕΝ είναι ακόμα ένα κακέκτυπο του «Survivor», ήταν αυτό ακριβώς, όμως, αυτό δεν το εμπόδισε απ’ το να γίνει ένας δυνατός παίκτης στην prime time. Πάντως, εκεί που όλοι νομίζαμε πως θα ερχόταν ο κορεσμός στο είδος, φαίνεται πως ό,τι είδαμε μέχρι τώρα ήταν μόνο το ορεκτικό: Στο β’ μισό αναμένονται τα «Survivor», «Hell’s Kitchen», «Master chef», «Dancing with the Stars» και το (αγαπημένο) «The Bachelor».

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
Ακόμα ένα die hard brand του Σίγμα που αντέχει στις αναταράξεις. Η «Παραδοσιακή βραδιά» μπορεί να έχασε τη Βασιλική Χατζηαδάμου αλλά ούτε έναν τηλεθεατή που παρέμεινε πιστός στην… παράδοση του Σαββατόβραδου με ψιντρήβασιλιτζιά και τσιαττιστά. Και η Άντρη Καραντώνη, μετά τα χασμουρητά του «Σάββατο κι απόβραδο», δείχνει πραγματικά να ταιριάζει στην εικόνα – και να το απολαμβάνει.

ΑΙΜΙΛΙΑ ΚΕΝΕΒΕΖΟΥ
Μπορεί οι Χρύσανθος Τσουρούλλης και Νικήτας Κυριάκου να είναι οι αδιαφιλονίκητοι βασιλιάδες των κεντρικών δελτίων, όμως, η επιστροφή της σιδηράς κυρίας της ενημέρωσης στο πόστο που της ταιριάζει γάντι ήταν ένας διακαής πόθος που έγινε πραγματικότητα. Αν και δεν μεταφράστηκε σε νούμερα -οι επιδόσεις του Alpha Newsανέβηκαν μεν αλλά όχι θεαματικά- η Αιμιλία παρουσιάζει ένα σύγχρονο, γρήγορο και ουσιώδες δελτίο, μακριά από κραυγές και λαϊκισμούς. Κι αυτό είναι από μόνο του επιτυχία.

Πηγή : Περιοδικό Down Town – like.philenews

Exit mobile version