Κυριακή, 16 Μαΐου

Φύτρα τα θαυματουργά: Ποιο είναι το μυστικό που κρύβουν τόσους αιώνες;

Τα φύτρα είναι μία πρόσφατα ανακαλυφθείσα τροφή, η οποία προϋπάρχει εδώ και αιώνες.

Τα φύτρα έχουν προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον από επιστήμονες υγείας και διατροφής έχοντας διεξάγει πολλές έρευνες και μελέτες για να ανακαλύψουν το μυστικό που τα καταστεί τόσο ωφέλιμα για ένα οργανισμό.

Στην πραγματικότητα, τα φύτρα είναι δυναμίτες υγείας που εφοδιάζουν με πλήθος θρεπτικών συστατικών σε μεγάλες ποσότητες και αυτός είναι ό λόγος που είναι τόσο δημοφιλή και έχουν δημιουργήσει μια καινούρια τάση στους λάτρεις της καλής διατροφής. Τα φύτρα αποτελούν συμπυκνωμένες τροφές θρεπτικών συστατικών, μπορείτε να τα καταναλώσετε για τους εξής λόγους:

Αδυνατίστε με φύτρα. Περιέχουν λίγες θερμίδες όπως με τα alfalfa που προσδίδουν 29kcal ανά 100γρ, με μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, που είναι αναγκαίες σε περιόδους διατροφής και πλήθος βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό.

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας καταναλώνοντας φύτρο σιταριού, στη διάρκεια της ανάπτυξής του η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C εκτοξεύεται κατά 600%.

Επιβραδύνετε τους μηχανισμούς γήρανσης. Η κατανάλωση φύτρων προσφέρει στον οργανισμό πλήθος αντιοξειδωτικών βιταμινών και ουσιών, που συντελούν στη ανανέωση των κυττάρων.

Τονώστε τη διάθεσή σας με φύτρα σιταριού. Είναι εξαιρετικές πηγές ω-3 λιπαρών οξέων, που ευνοούν την καλή διάθεση.

Δοκιμάστε τις φύτρες σε ωμές ή βραστές σαλάτες με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς σε ό,τι συνδυασμούς σας αρέσει. Θα εκπλαγείτε, όχι μόνο από την ευχάριστη γεύση που έχουν αλλά και από την ευεξία και την ενέργεια που θα νιώθετε από την τακτική τους κατανάλωση.

pronews.gr

Διαβάστε επίσης