Site icon Hallocy

Λευκωσία: Απέκλεισαν μαθητή με αναπηρία από εκδρομή

Ακόμη ένας μαθητής με ειδικές ανάγκες απεκλείσθη και δεν συμμετείχε με τους συμμαθητές του σε σχολική εκδρομή. Αιτία η απαράδεκτη εκτίμηση εκ μέρους του σχολείου ότι ο μαθητής δεν είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει.

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούη, «το σχολείο είχε πει πως το παιδί δεν ήταν ανάγκη να πάει στη συγκεκριμένη εκδρομή, που ήταν πολύ εξειδικευμένη, διότι δεν είχε το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο». Το εν λόγω περιστατικό, που εκτυλίχθηκε τις πρώτες ημέρες Δεκεμβρίου σε γυμνάσιο στο Δάλι, χαρακτηρίστηκε από τον κ. Λούη ως οργανωτική αδυναμία. «Θεωρούμε το γεγονός ως σήμα κίνδυνου, ώστε να εγκαθιδρύσουμε έναν σωστότερο μηχανισμό για να μην αποκλείονται αυτές οι κατηγορίες παιδιών».

«Αναγνωρίζουμε το λάθος, το οποίο δεν είναι γενικευμένο φαινόμενο» ανέφερε ο κ. Λούης και εξήγησε πως εκείνο που προβλέπεται, πριν από μια εκδρομή, είναι το σχολείο να λαμβάνει υπόψη του τις ανάγκες των παιδιών. «Αποτελεί μια παράληψη της νέας Διεύθυνσης του σχολείου. Η διευθύντρια είχε μόλις αναλάβει τα καθήκοντά της και βρήκε τετελεσμένη τη διοργάνωση. Φαίνεται ότι το σχολείο είχε αναφέρει πως το παιδί δεν ήταν ανάγκη να πάει στη συγκεκριμένη εκδρομή, που ήταν πολύ εξειδικευμένη, διότι δεν είχε το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο» είπε, εκφράζοντας την άποψη ότι το παιδί μπορούσε και έπρεπε να πάει με τους συμμαθητές του.

Ο κ. Λούης ανέφερε πως συναντήθηκε ο ίδιος με τον πατέρα του μαθητή και παράλληλα έδωσε την οδηγία να χειριστεί το θέμα πρώτη λειτουργός, η οποία επισκέφθηκε το σχολείο.

«Ζήτησα αμέσως την εγκαθίδρυση συγκεκριμένου μηχανισμού» είπε, σημειώνοντας πως πλέον συστήνεται η ορθολογικότερη διαχείριση της διάγνωσης των αναγκών των μαθητών που θα συμμετάσχουν και σύμφωνα με αυτές τα σχολεία θα πρέπει να διαμορφώνουν και να διαφοροποιούν το πρόγραμμα. «Είναι θέμα ενδυνάμωσης των φορέων και δεν είχε να κάνει με συνειδητές προσπάθειες στιγματισμού ή και αποκλεισμού του συγκεκριμένου παιδιού ή των παιδιών ειδικής αγωγής. Ήταν οργανωτική αδυναμία».

πηγή: philenews

Exit mobile version