Τρίτη, 24 Νοεμβρίου

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: ”Δεν πιστεύω ότι είμαι η συνέχεια της μητέρας μου…”

Για τη μεγάλη της αγάπη στο θεατρικό σανίδι καθώς και για την απόφαση να αναλάβει το θέατρο Ζωή Λάσκαρη μίλησε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Documento.

Τι σας ελκύει περισσότερο στο θέατρο;

«Με γοητεύουν τα πάντα. ‘Εχω μεγαλώσει μέσα στα καμαρίνια, έχω ζήσει περιοδείες, γέλια, συγκινήσεις. Οι μνήμες μου είναι η σκηνή, τα φώτα, οι ωραίες μυρωδιές, οι πρόβες. ‘Ολο αυτό έχει μια μαγεία»

Ποια ερεθίσματα σας ώθησαν να συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο;

«Δεν πιστεύω ότι είμαι η συνέχεια της μητέρας μου. Δεν πιστεύω στις συνέχειες. Έχω πάρει πολλά ερεθίσματα από τους γονείς μου και τα περισσότερα ήταν από εκείνη επειδή ήμουν εξαιρετικά δεμένη μαζί της. Πιστεύω όμως ότι κάθε άνθρωπος με την προσωπικότητα του εξελίσσει τα εργαλεία της σκέψης του και μαθαίνει με μοναδικό τρόπο. Ευτυχώς δεν μεγάλωσα σε ένα σπίτι ,που όλοι έπρεπε να μοιάζουμε μεταξύ μας. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτό»

Πώς προέκυψε η απόφαση να αναλάβετε το θέατρο;

«Δεν περνούσε καν από το μυαλό μου πριν από λίγο καιρό η σκέψη ότι θα έφευγε η μητέρα μου από τη ζωή και εγώ θα έπρεπε να διαχειριστώ το θέατρο. Μου αρέσει να κάνω πολλά πράγματα, τα τελευταία χρόνια έχω επιλέξει να είμαι στη σκηνή, αλλά οι αποφάσεις πάρθηκαν πάρα πολύ γρήγορα. Η αλήθεια είναι ότι απλώς άρπαξα την ευκαιρία. Αυτό ήταν ένα μάθημα ζωής που πήρα από τη μητέρα μου. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, ελπίζω να κάνουμε όμορφες δουλειές σίγουρα οι παραγωγές στο θέατρο είναι δύσκολο εγχείρημα»

 

Διαβάστε επίσης