Παρασκευή, 12 Αυγούστου

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του 19χρονου μοντέλου: Αυτή είναι η ποινή που θα του επιβληθούν!

Κρίσιμες είναι οι επόμενες μέρες και ώρες για την Ειρήνη καθώς θα πρέπει να βρεθεί ενώπιον των δικαστών και να λάβει μία πολύ σημαντική απόφαση για τη ζωή της, η οποία θα καθορίσει πόσα χρόνια θα εκτίσει στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ, όπου και κρατείται.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας, Σάκης Κεχαγιόγλου, μετά από τρεις μήνες η 19χρονη Ειρήνη αντίκρισε μέσα από το ψυχρό τζάμι της φυλακής τους γονείς της και συντετριμμένη ξέσπασε σε κλάματα.

«Η Ειρήνη έφυγε από τη Μυτιλήνη για να πάει στην Καλαμάτα για σπουδές. Έτσι είπε. Στη Μυτιλήνη είχε γνωρίσει έναν Ρουμάνο, ο οποίος της είχε τάξει φορέματα, δείπνα σε εστιατόρια, ταξίδια, κ.α.».

Ο κ. Κεχαγιόγλου δεν έκρυψε, μάλιστα, ότι και ο ίδιος δεν γνωρίζει αν το 19χρονο μοντέλο ήξερε ότι μετέφερε κοκαΐνη.

«Το δεδομένο είναι ότι η Ειρήνη συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνη σε διπλό πάτο, στο σακίδιο που κουβαλούσε. Ερώτημα… Εγνώριζε ή δεν εγνώριζε τι μετέφερε; Δεν έχω απάντηση. Ούτε μπορώ να πω αν είναι αθώα και δεν το ήξερε, ούτε ότι είναι ένοχη και το ήξερε. Τα βαποράκια συνήθως έτσι τα χρησιμοποιούν.

Να μη γνωρίζει αυτός που μεταφέρει τι μεταφέρει, ώστε να μην έχει ψυχολογικές και κινησιακές αντιδράσεις. Οι αστυνομικοί στο Χονγκ Κονγκ ελέγχουν κάθε μέρα 10.000 άτομα. Μια κοπελίτσα αν ήξερε τι μετέφερε δε θα ήταν μούσκεμα στον ιδρώτα από το άγχος της; Η Ειρήνη πήγε σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Γι’ αυτό λαμβάνω πολύ σοβαρά τη θέση της ότι είναι αθώα και ότι είναι θύμα», είπε ο γνωστός δικηγόρος.

Αυτό που μένει τώρα να γίνει, συμπλήρωσε ο Σάκης Κεχαγιόγλου, είναι να αποφασίσει η Ειρήνη μαζί με τους γονείς και τον δικηγόρο της αν θα δηλώσει αθώα ή ένοχη, ώστε να εξασφαλίσει μια μικρότερη ποινή.

«Το να δηλώσει ένοχη δε σημαίνει ότι είναι και ένοχη. Αν το κάνει, θα το κάνει γιατί αυτή θα είναι η σωστότερη λύση για να έχει μια πολύ μειωμένη ποινή, με βάση το νομικό σύστημα του Χονγκ Κονγκ. Αλλά αυτή η απόφαση πρέπει να ληφθεί από την ίδια, τους γονείς και το δικηγόρο της.

Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση, να πολεμήσει την αθωότητά της με κίνδυνο να καταδικαστεί σε 25 με 30 χρόνια κάθειρξη ή να δηλώσει ένοχη για να πετύχει μια μειωμένη ποινή γύρω στα 8, 10, 12 χρόνια. Αλλά αυτά τα δέκα χρόνια θα εκτιθούν. Είναι σα να λες σε έναν άνθρωπο “πήγαινε πες ότι είσαι ένοχος και τα επόμενα δέκα χρόνια της ζωής σου θα μείνεις στη φυλακή”», είπε.

Πάντως, ο ίδιος εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσουν τα αρμόδια υπουργεία την έκδοσή της από το Χονγκ Κονγκ στην Ελλάδα και αν επιβληθεί ποινή να ζητήσουν να εκτίσει την ποινή της στην Ελλάδα, αν και, όπως είπε, αμφιβάλλει αν το Χονγκ Κονγκ θα εκδώσει ποτέ τη 19χρονη στη χώρα μας.

Πηγή: eirinika.gr

Διαβάστε επίσης