Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου

Συγκλονίζει η Άντρη Καραντώνη – «Δεν λυπάμαι όμως το έχω συνηθίσει»

Όλα όσα βιώνει με τον δικό της αδερφό και η αδιαφορία από τους αρμόδιους φορείς

Με αφορμή μια επιστολή Κύπριας μάνας ενός 29χρονου αυτιστικού παιδιού, η Άντρη Καραντώνη συγκλονίζει με τα λόγια της που έγραψε στο facebook για όλα όσα βιώνει η δικιά της οικογένεια δίνοντας ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στις αρμόδιους φορείς…

“Δεν συνηθίζω να γράφω στο Facebook αλλά διαβάζοντας την επιστολή της μάνας του. Αυτιστικού παιδιού προς τους αρμόδιους το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μοιραστώ μαζί σας κάποια πράγματα ως αδερφή αυτιστικού ατόμου που ζει καθημερινά μαζί του και βιώνει όλα αυτά που περιγράφει η αγανακτισμένη μάνα!
Όλοι αυτοί που κάθονται αναπαυτικά στις καρέκλες τους έχουν αναρωτηθεί; έχουν ζήσει ποτέ πραγματικές δυσκολίες; Έχουν επισκεφθεί ποτέ οικογένειες με παιδιά αυτιστικά; Ξέρεις τι σημαίνει να ζεις καθημερινά παλεύοντας, να αντιμετωπίζεις μια καθημερινότητα που τίποτα δεν είναι δεδομένο; Για παράδειγμα: Φωνάζουν οι γονείς εδώ και τόσα χρόνια για να χτιστούν σχολεία ή έστω κάποιοι χώροι όπου αυτά τα παιδιά να μπορούν να περάσουν κάποιες ώρες να μπορεί η μάνα και ο πατέρας να πάνε μια βόλτα να μπορούν να φύγουν από τη ζωή ξέροντας ότι το παιδί τους θα είναι σε καλά χέρια και δεν θα είναι στους δρόμους! Πόσες φορές θυμάμαι να έχουμε πάει σε ένα εστιατόριο και πριν μας σερβίρουν να φεύγουμε όλη η οικογένεια γιατί ο αδερφός μου δεν μπορούσε! Δεν λυπάμαι όμως το έχω συνηθίσει! Αυτό που φοβάμαι είναι ότι πολλά παιδιά με τέτοια άτομα στην οικογένεια τους αναγκάζονται να ωριμάσουν να μεγαλώσουν να στερηθούν τα παιδικά τους χρόνια μιας και η καθημερινότητα τους είναι βουτηγμένη στα προβλήματα! Αν όλοι οι αρμόδιοι φορείς έδιναν έστω και λίγη σημασία σ’ αυτές τις οικογένειες είμαι σίγουρη ότι θα αντιδρούσαν και θα βοηθούσαν! Όμως εν έτη 2018 βλέπουμε Μανάδες Ηρωίδες να αναγκάζονται να στέλνουν επιστολές για να μπορεί το παιδί τους να ζήσει! Που πάμε κύριοι;;;;”.

http://www.ilovestyle.com

Διαβάστε επίσης