Site icon Hallocy

Παιδόφιλος Κύπριος καθηγητής ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια στο φροντιστήριο της συζύγου του

Καθηγητής ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια στο φροντιστήριο της συζύγου του – Σοκαριστικές αποκαλύψεις

Στιγμές φρίκης, που θα τις σημαδεύουν για μια ζωή ζούσαν μικρά κοριτσάκια, ηλικίας 8 και 9 ετών στις αίθουσες των ιδιωτικών φροντιστηρίων του 62χρονου από χωριό της Επαρχίας Λεμεσού. Ο εν λόγω μάλιστα εκπαιδευτικός, είναι υπότροπος παιδόφιλος, καθώς είχε καταδικασθεί το 2014 για παρόμοιας φύσεως αδικήματα, και πάλι σε μαθήτριά του, τότε 13 ετών!

Όλα ξεκίνησαν με καταγγελία του 8χρονου κοριτσιού, το Σάββατο 27/1/2018, ότι ο καθηγητής της στο φροντιστήριο της είχε επιτεθεί άσεμνα. Τότε το κοριτσάκι μίλησε στους γονείς του και εν συνεχεία και με την υπόθεση να λαμβάνει το δρόμο της Δικαιοσύνης, λίγες μέρες μετά εμφανίστηκε καταγγελία ακόμα ενός ακόμα 9χρονου κοριτσιού.

Ο 62χρονος, ο οποίος αρχικά αρνείτο κάθε εταιρική σχέση με τα 2 φροντιστήρια, λέγοντας ότι αντικατέστησε έναν δάσκαλο, ωστόσο αυτά ανατρέπονται, με τους ανακριτές να εντοπίζουν έγγραφα που αποδεικνύουν την εταιρική του σχέση με το φροντιστήριο, αλλά και μια επιστολή του Υπ. Παιδείας, με την οποία ο δικηγόρος του 62χρονου φαίνεται να αναλαμβάνει την δέσμευση εκ μέρους του πελάτη του να μην έχει επαφή με ανηλίκους στους χώρους των δύο φροντιστηρίων που φαίνεται να διατηρεί. Εν τέλει ενώπιον της δικαιοσύνης προσάγεται τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του η οποία φέρεται να έχει στην κυριότητά της τα δύο φροντιστήρια.

Τα εν λόγω δύο φροντιστήρια, εξάλλου είναι αναρτημένα στον επίσημο κατάλογο του Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού ως εγκεκριμένα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τόσο η Αστυνομία, όσο και το υπουργείο Παιδείας μελετούν πλέον την ενοχή του ίδιου του φροντιστηρίου, καθώς και μόνο η φυσική παρουσία του καθηγητή παραβίαζε τους όρους που βάσει της κείμενης νομοθεσίας είχαν επιβληθεί στον 62χρονο, κάτι που παραπέμπει σε ποινικό αδίκημα.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας, ζήτησε την απομάκρυνση του καθηγητή από χώρους δύο εγκεκριμένων φροντιστηρίων όταν καταδικάστηκε για προηγούμενη υπόθεση και μετά από γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας, κάτι με το οποίο δεν φαίνεται να συμμορφώθηκε ο εν λόγω εκπαιδευτικός.

Εξάλλου, ο εν λόγω παιδόφιλος είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν, με την υπόθεσή του να προκαλεί σάλο, καθώς ήταν λίαν προβεβλημένο άτομο, αφού είχε διατελέσει κοινοτάρχης του χωριού στο οποίο βρίσκεται το ένα εκ των δυο φροντιστηρίων, ενώ το δεύτερο φροντιστήριο βρίσκεται σε γειτονικό χωριό.

Σήμερα, ο 62χρονος με την σύζυγό του παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο όρισε την υπόθεση για απάντηση στις 9/3/2018.

Εναντίον τους, εκδόθηκαν τα ακόλουθα διατάγματα:

1) Ο κατηγορούμενος να μη διεξάγει οποιοδήποτε επάγγελμα σχετίζεται με ανήλικα παιδιά. 2) Τα επίδικα υποστατικά να αναστείλουν τις εργασίες τους. 3) Να μην προσεγγίζει δημόσιους χώρους όπου βρίσκονται ανήλικα παιδιά, σχολεία, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς παιδικές χαρές. 4) Να μην προσεγγίζει τις παραπονούμενες σε απόσταση 10 μέτρων.

Τόσο ο κατηγορούμενος όσο και η σύζυγός του οφείλουν να υπογράψουν εγγύηση €50,000 έκαστος. Ο 62χρονος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν άσεμνη επίθεση εναντίον ανηλίκου και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου.

Προς παρακολούθηση της εφαρμογής των άνωθεν διαταγμάτων, έχει ενημερωθεί ο τοπικός σταθμός του χωριού όπου υπάγεται η κατοικία του κατηγορούμενου, καθώς επίσης και η αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση και άλλα τμήματα του Αρχηγείου Αστυνομίας, οι οποίοι σε συνεργασία θα εποπτεύουν την εφαρμογή των διαταγμάτων.

Σε περίπτωση που προκύψει οποιαδήποτε πληροφορία ή ακόμη γίνει καταγγελία εναντίον του 62χρονου, τότε οδηγείται άμεσα ενώπιον Δικαστηρίου, επιβαρύνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τη θέση του ενώπιον Δικαιοσύνης.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ-ΚΑΘΗΓΗΤΗ

Η υπόθεση ταλάνισε το Παγκύπριο το 2009-2010, όταν η τότε 13χρονη μαθήτρια βρήκε το θάρρος να καταγγείλει την άσεμνη χειρονομία του Κοινοτάρχη – Καθηγητή.

Η πλευρά της υπεράσπισης, όταν η υπόθεση έφτασε ενώπιον δικαστηρίου το 2014, τόνισε ότι η 13χρονη είχε πολλάκις υποπέσει στην κατάθεσή της σε αντιφάσεις, ακόμα και ως προς τον αριθμό των φορών που δέχθηκε τα «ακουμπήματα» του καθηγητή της, όπου άλλες φορές αναφέρεται σε τρεις απόπειρες και αλλού σε λιγότερες…

Παραταύτα, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο καθηγητής είναι ένοχος, οπότε σύμφωνα και με την κείμενη νομοθεσία, αυτομάτως θα εκπέσει και του δεύτερου αξιώματός του, αυτό του Κοινοτάρχη.

Η δίκη διεξήχθη, όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδό του και ο ‘ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ’ κεκλεισμένων των θυρών με την καταγγέλουσα να καταθέτει πίσω από παραβάν προκειμένου να μην έχει οπτική επαφή με τον κατηγορούμενο. Αξίζει να αναφερθεί ότι η μικρή τότε είχε πάθει σοκ και δεν μπορούσε επί μια εβδομάδα να συνέλθει.

Σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά σειρά άλλων περιστατικών στην Κύπρο.

[newsit]
Exit mobile version