Site icon Hallocy

Αποφυλακίζεται με Προεδρική χάρη η Έφη Ηροδότου

Πυρετωδώς ετοιμάζουν οι Κεντρικές Φυλακές τους καταλόγους των καταδίκων που θα επηρεαστούν από τη μείωση της ποινής τους κατά ένα τέταρτο, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από τη χάρη επηρεάζεται σχεδόν το σύνολο της φυλακής (640 κρατούμενοι) εξαιρουμένων των ισοβιτών και των ατόμων που καταδικάστηκαν για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων. Αναμένεται ότι αυτοί που θα αποφυλακιστούν αμέσως θα είναι πέραν των 50 προσώπων, ενώ ορισμένοι θα αποφυλακιστούν αργότερα.

Άμεσα επηρεάζεται η μητέρα της Έφης Ηροδότου, Νίτσα Ηροδότου, η οποία καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της χρήσης πλαστού αποδεικτικού στοιχείου και 9 μηνών για τα αδικήματα της υποκίνησης μάρτυρα σε ψευδή μαρτυρία και της πλαστογραφίας εγγράφου. Θα αποφυλακιζόταν τον Απρίλιο, ενώ τώρα θα αποφυλακιστεί αμέσως, σε αντίθεση με την κόρη της Έφη, η οποία θα αποφυλακιστεί περί τις 20 Μαρτίου, αφού ναι μεν η ποινή της θα μειωθεί κατά 1/4, όμως δεν αποφυλακίζεται με τους υπόλοιπους κατάδικους.

Η Έφη Ηροδότου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων που άρχισε να υπολογίζεται από τις 8 Ιανουάριου του 2017, ήμερα που τέθηκε υπό κράτηση. Κανονικά θα αποφυλακιζόταν στις 16 Αυγούστου του 2018, όμως με τη μείωση της ποινής θα βγει λίγες ημέρες μετά από τη μητέρα της.

Η Έφη Ηροδότου κρίθηκε ένοχη για τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από αλόγιστη, απερίσκεπτη ή επικίνδυνη πράξη κατά παράβαση του άρθρου 210 του Ποινικού Κώδικα και της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας.

Στη φυλακή θα παραμείνει ο πατέρας της Έφης, Ηρόδοτος Ηροδότου, ο οποίος καταδικάστηκε σε τριετή ποινή φυλάκισης, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της χρήσης πλαστού αποδεικτικού στοιχείου και 18 μηνών για τα αδικήματα της υποκίνησης μάρτυρα σε ψευδή μαρτυρία και της πλαστογραφίας εγγράφου.

Στο μεταξύ, από τους έξι καταδικασθέντες για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, μόνο ένας έχει παραμείνει στις φυλακές, αφού οι άλλοι είτε αποφυλακίστηκαν, είτε εκτίουν την ποινή τους στο σπίτι τους. Στις φυλακές παραμένει ο Ορέστης Βασιλείου παρά τη μείωση της ποινής του που θα έχει τώρα με τη γενική προεδρική χάρη.

Ο Γρηγόρης Σουρουλλάς αποφυλακίστηκε με απόφαση του Συμβουλίου Αποφυλάκισης, ο Στάθης Κιττής εκτίει την ποινή του στο σπίτι λόγω προβλημάτων υγείας, ο Βενιζέλος Ζαννέτος έχει επίσης αποφυλακιστεί, ενώ οι δύο λοχίες της Αστυνομίας αποφυλακίστηκαν τα Χριστούγεννα.

http://www.philenews.com

Exit mobile version