Σάββατο, 13 Αυγούστου

Θλίψη! Πενθεί ολόκληρη η Κύπρος για αυτή την απώλεια…

Η είδηση του θανάτου του Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) Κωστάκη Κουτσοκούμνη τη Δευτέρα έφερε θλίψη και κατήφεια σε όλη την Κύπρο και όχι μόνο στους ποδοσφαιρικούς κύκλους

Ο κ. Κουτσοκούμνης απεβίωσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας σε ηλικία 61 ετών μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ενώ ο ίδιος τον περασμένο Αύγουστο είχε βιώσει μία ανείπωτη τραγωδία όταν είχε χάσει την κόρη του Έλμα σε ηλικία 33 ετών από την ίδια ασθένεια.

Η κηδεία του Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου θα τελεστεί την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, στις 14:30, από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς. Σύμφωνα με την ΚΟΠ, η ταφή θα γίνει στο νέο Κοιμητήριο Αγλαντζιάς.

Image result for Κωστάκη Κουτσοκούμνη

Μαύρα περιβραχιόνια απόψε

Στον αποψινό φιλικό αγώνα που διεξάγεται στο Δουβλίνο, ανάμεσα στην Εθνική Παίδων U14 Κύπρου με τη αντίστοιχη ομάδα της Ιρλανδίας, θα τηρηθεί μονόλεπτη σιγή εις μνήμη του Προέδρου της Ομοσπονδίας Κωστάκη Κουτσοκούμνη και οι ποδοσφαιριστές θα φέρουν μαύρα περιβραχιόνια.

Ποιος ήταν ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ανέλαβε την προεδρία της ΚΟΠ το 2001 με την αποχώρηση του Μάριου Λευκαρίτη, όπου προτάθηκε χωρίς ανθυποψήφιο. Από τότε μέχρι και το 2015, εκλέγηκε σε επτά θητείες χωρίς ανθυποψήφιο.

Υπηρέτησε την ΚΟΠ από τη θέση του Προέδρου για 17 χρόνια. Διακρίθηκε για διοικητική και διπλωματική ικανότητα όπου του επέτρεψε να λειτουργεί ως ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης και κατά συνέπεια, αποδεκτός από τη μεγάλη πλειοψηφία των σωματείων. Οι ικανότητές τους ειδικά στο διπλωματικό τομέα, απέκτησαν και διεθνή εμβέλεια τον Απρίλιο του 2017 όπου στο Κογκρέσο της FIFA στο Ελσίνκι εξασφάλισε θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ως εκπρόσωπος της UEFA.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του κατέστησε την ΚΟΠ οικονομικά εύρωστη, με σεβαστά ετήσια έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγίες από UEFA και FIFA καθώς και σημαντικές καταθέσεις χωρίς κρατική χορηγία, ενώ πρόσφερε τα μέγιστα στην προσπάθεια για ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Image result for Κωστάκη Κουτσοκούμνη

Θλίψη στον ΚΟΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο του Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Αυτούσια η ανακοίνωση
«Αναμφίβολα ο αδόκητος θάνατος του Κωστάκη Κουτσοκούμνη αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στον τόπο μας, τον οποίο υπηρέτησε με συνέπεια και ανιδιοτέλεια. Η σημαντική προσφορά του στο Κυπριακό ποδόσφαιρο και γενικά στον Κυπριακό Αθλητισμό, είναι καθολικά αποδεκτή. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους λοιπούς συγγενείς του.

Ο αείμνηστος Κωστάκης Κουτσοκούμνης ηγείτο της ΚΟΠ από τη θέση του Προέδρου από το 2001 μέχρι σήμερα, ενώ για άλλα επτά χρόνια ήταν υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος. Στα 24 χρόνια μεστής παρουσίας του στην ΚΟΠ, άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στα ποδοσφαιρικά μας δρώμενα, με σημαντικό λόγο και στον διεθνή χώρο.

Η διαχρονική συνεργασία του με τον ΚΟΑ ήταν αποδοτική σε όλους τους τομείς και είχε πάντα ως γνώμονα την πρόοδο και ανάπτυξη του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Αιωνία του η μνήμη. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του ΚΟΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Κλεάνθη Γεωργιάδη, θα παραστεί στην κηδεία, ενώ την ημέρα της κηδείας οι σημαίες στα κτίρια του Οργανισμού θα κυματίζουν μεσίστιες».

Αναστασιάδης: Η προσφορά του υπήρξε πολύτιμη

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Προέδρου της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη, εκφράζει, σε γραπτή δήλωση του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Είναι με θλίψη που πληροφορήθηκα τον πρόωρο θάνατο του Προέδρου της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ενός από τους στυλοβάτες του κυπριακού ποδοσφαίρου. Η προσφορά του Κωστάκη Κουτσοκούμνη στο κυπριακό ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό ευρύτερα υπήρξε πολύτιμη. Εκ μέρους της Κυβέρνησης και εμού προσωπικά εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος», αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στη γραπτή δήλωση του.

Διεθνής απόηχος

Ο άδικος χαμός του Κωστάκη Κουτσοκούμνη δεν πέρασε απαρατήρητος από την παγκόσμια κοινότητα. Συλλυπητήριες ανακοινώσεις από ομάδες στην Κύπρο, την Ελλάδα. Αφιερώματα και αναφορές στους μεγαλύτερους αθλητικούς οργανισμούς ενώ η είδηση δεν πέρασε απαρατήρητη από τον ξένο τύπο. Αναφορές υπήρχαν σε πολλές ιστοσελίδες και αρκετά αφιερώματα για την πορεία και την προσφορά του Κωστάκη Κουτσοκούμνη στο ποδόσφαιρο.

Washingtonpost (Αμερική) Πέθανε σε ηλικία 61 ετών ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κωστάκης Κουτσοκούμνης μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Ο Κουτσοκούμνης ήταν για 17 χρόνια στην προεδρία της ΚΟΠ και κέρδισε 7 εκλογικές αναμετρήσεις. Η συμμετοχή του όμως πηγαίνει ακόμη πιο πίσω καθώς η εμπλοκή του με το Κυπριακό Ποδόσφαιρο πηγαίνει στο 1994.

Βοήθησε οικονομικά όλα τα σωματεία της Κύπρου, ενώ εναρμόνισε τα οικονομικά των συλλόγων με τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ. Παράλληλα προχώρησε σε αλλαγές στο θεσμό του αθλητικού δικαστή.

ESPN (Αμερική) O Κωστάκης Κουτσοκούμνης, πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου τα τελευταία 17 χρόνια, πέθανε σε ηλικία 61 ετών. Ο Κουτσοκούμνης πέθανε μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Από το 2001 ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης κέρδισε 7 εκλογικές αναμετρήσεις και αναμείχθηκε στην Ομοσπονδία από το 1994.

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης έχει εναρμονίσει το ποδόσφαιρο της Κύπρου με τα οικονομικά κριτήρια της ΟΥΕΦΑ, αναδιάρθρωσε το αθλητικό δικαστήριο και βοήθησε όλες τις ομάδες του νησιού ώστε να μην βουλιάξουν οικονομικά. Πριν από 11 μήνες ο Κωστάκης Κουστοκούμνης είχε εκλεγεί στα συμβούλια της FIFA και της UEFA.

Maisfutebol (Πορτογαλία) Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κωστάκης Κουτσοκουμνης πέθανε τη Δευτέρα. Ήταν 61 ετών και έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο τους τελευταίους μήνες.

Ο Κουτσοκούμνης ήταν πρόεδρος της ομοσπονδίας από το 2001. Μεταξύ των μεγαλύτερων επιτευγμάτων του ήταν ο σεβασμός προς τα οικονομικά κριτήρια της ΟΥΕΦΑ από όλες τις ομάδες, η αναδιάρθρωση του αθλητικού δικαστηρίου και η οικονομική στήριξη προς σωματεία με οικονομικά προβλήματα μέσω εσόδων από τηλεοπτικά δικαιώματα.

Image result for Κωστάκη Κουτσοκούμνη

Διαβάστε επίσης