Τετάρτη, 10 Αυγούστου

Απίστευτη Ανακάλυψη: Βρέθηκε το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι! Δείτε τι έγραφε

Το πιο παλιό μήνυμα σε μπουκάλι βρήκε ένα ζευγάρι στην Δυτική Αυστραλία. Πρόκειται για ένα μπουκάλι τζιν, 132 ετών, το οποίο βρήκε το ζεύγος ‘Ιλμαν στους αμμόλοφους κοντά στο Γουέτζ Άιλαντ τον Ιανουάριο. Μέσα βρήκαν ένα τυλιγμένο χαρτί με γερμανικά γράμματα και ημερομηνία 12 Ιουνίου 1886, την αυθεντικότητα του οποίου επιβεβαίωσε το Western Australian Museum. Το μπουκάλι προέρχεται από το γερμανικό σκάφος «Paula» που το 1886 ταξίδευε στον Ινδικό Ωκεανό, 950 χλμ από τις ακτές της Αυστραλίας, σύμφωνα με τον Ρος Άντερσον, ειδικό σε θέματα θαλάσσιας αρχαιολογίας του μουσείου.

Εκείνη την περίοδο γερμανικά πλοία πραγματοποιούσαν ένα πείραμα 69 ετών το οποίο περιελάμβανε τη ρίψη χιλιάδων τέτοιων μπουκαλιών στη θάλασσα για την παρακολούθηση των ρευμάτων του ωκεανού. Το κάθε μήνυμα είχε τις συντεταγμένες του πλοίου, την ημερομηνία και το όνομα του σκάφους, που ο Άντερσον χρησιμοποίησε για να επαληθεύσει την αυθεντικότητα του μηνύματος.

Λεπτομέρειες από το μήνυμα ταιριάζουν με τα αρχαία του Paula, ενώ ο Άντερσον προέβη και σε συγκρίσεις με δείγματα γραφής του καπετάνιου από το μετεωρολογικό ημερολόγιό του. «Υπήρχε μια εγγραφή στις 12 Ιουνίου 1886 από τον καπετάνιο, καταγράφοντας τη ρίψη ενός μπουκαλιού» σημειώνει ο Άντερσον.

Το προηγούμενο ρεκόρ μηνύματος σε μπουκάλι ήταν 108 χρόνια. Σημειώνεται πως από τα χιλιάδες μπουκάλια που ερρίφθησαν, 662 άλλα μηνύματα από το ίδιο γερμανικό πείραμα εντοπίστηκαν. Το πιο πρόσφατο είχε βρεθεί το 1934.

Διαβάστε επίσης