Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου

Το κυπριακό ποδόσφαιρο αποχαιρετά τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, το κυπριακό ποδόσφαιρο και η κυπριακή κοινωνία γενικότερα αλλά και το ποδόσφαιρο σε διεθνές επίπεδο, αποχαιρετούν σήμερα τον Πρόεδρο, τον παράγοντα μα πάνω από όλα, τον άνθρωπο Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Σε ανακοίνωση της, η ΚΟΠ αναφέρει:

«Από την περασμένη Δευτέρα, γίναμε όλοι φτωχότεροι με την απώλεια ενός ανθρώπου που αγάπησε με πάθος το ποδόσφαιρο και το υπηρέτησε ανιδιοτελώς, με αγάπη και πολλές φορές με προσωπικό κόστος πάντα με γνώμονα την πρόοδο του αθλήματος.

Ενός ανθρώπου που κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση στα υψηλότερα δώματα διοίκησης του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη και στον κόσμο με αποτέλεσμα, να του ανατεθούν αποστολές εξαιρετικά σημαντικές αλλά και πολύ δύσκολες.

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του, ήταν πιστά αφοσιωμένος σε αυτό που επέλεξε να κάνει, καθοδηγώντας και συμβουλεύοντας τους συνεργάτες του, στους οποίους αφήνει μια τεράστια παρακαταθήκη αλλά και την υποχρέωση να συνεχίσουν την πετυχημένη πορεία που με αυτόν επικεφαλής, μαζί χάραξαν τα τελευταία χρόνια.

Με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του, τις ικανότητες και την άριστη γνώση του για τα δεδομένα και τον τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαίρου ανά το παγκόσμιο, κατάφερνε να κερδίσει το σεβασμό όλων, ακόμα και αυτών που μπορεί κατά καιρούς να διαφωνούσαν μαζί του. Κανένας όμως δεν μπορούσε να αμφισβητήσει τα κίνητρα του, την αγάπη του για πρόοδο του ποδοσφαίρου μας.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου απεβίωσε αργά το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Έδωσε τη μεγάλη μάχη με θάρρος και αξιοπρέπεια και παρά τη δοκιμασία που περνούσε, ήταν πάντοτε ενημερωμένος και είχε καθημερινή επαφή με τους συνεργάτες του για όλα τα θέματα του ποδοσφαίρου, ασκώντας μέχρι την τελευταία στιγμή τα καθήκοντα του ως Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Η κηδεία του Κωστάκη Κουτσοκούμνη θα τελεστεί σήμερα και ώρα 14:30 από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς. Η ταφή θα γίνει στο νέο Κοιμητήριο Αγλαντζιάς.

Η οικογένεια λόγω του βαρύτατου πένθους δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια και παράκληση της, αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές στο φιλανθρωπικό σωματείο Αλκυονίδες και στον ΠAΣYKAΦ.

Καλό ταξίδι Πρόεδρε… Σε ευχαριστούμε για όλα».

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της FIFA Gianni Infantino φτάνει σήμερα το μεσημέρι στην Κύπρο για να παραστεί στην κηδεία του Προέδρου της ΚΟΠ. Τον Πρόεδρο της FIFA θα συνοδεύει ο Urs Kluser, επικεφαλής του Εκτελεστικού γραφείου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

(ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΧΡ)

Διαβάστε επίσης

Comments are closed.