Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Ξεσηκώνεται Όλη η Βόρεια Ελλάδα για τους Έλληνες στρατιωτικούς! Αντίστροφη μέτρηση για το Μεγάλο Συλλαλητήριο On Μαρ 11, 2018

Όλη η Ελλάδα στο πλευρό των δυο Ελλήνων στρατιωτικών – Συλλαλητήριο στην Ορεστιάδα για την απελευθέρωση και γρήγορη επιστροφή του Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή – Πλήθος κόσμου από περιοχές όλης της Βόρειας Ελλάδας αναμένεται να βρεθεί στην Ορεστιάδα για να διαδηλώσει για την σύλληψη και κράτηση των δυο στρατιωτικών – Και οι γονείς του λοχία που κρατείται στην Τουρκία θα «δώσουν το παρών» στο μεγάλο συλλαλητήριο

Η αντίστροφή μέτρηση έχει ξεκινήσει για την συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους Έλληνες στρατιωτικούς κρατούμενους στις φυλακές της Αδριανούπολης. Η Βόρεια Ελλάδα είναι «στο πόδι» για το μεγάλο συλλαλητήριο που θα λάβει χώρα την Κυριακή (11.03.2018) στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας

«Κλείνουν» λεωφορεία για τον κόσμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες περιοχές της Μακεδονίας και γενικά της Βόρειας Ελλάδας, πολλοί είναι αυτοί που μαθαίνοντας ότι το μεσημέρι της Κυριακής θα υπάρξει το συλλαλητήριο υπέρ της άμεσης απελευθέρσωσης του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη που ξεκίνησε με μπροστάρη τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ”, έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να ταξιδέψουν στην ακριτική μας πόλη.

Μάλιστα έχουν υπάρξει και ενέργειες για “κλείσιμο” λεωφορείων από συλλόγους και φορείς, προκειμένου να έρθουν οργανωμένα στην Ορεστιάδα.

Παρόντες και οι γονείς του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη;
Αν και δεν έχει ανακοινωθεί, υπάρχουν πληροφορίες ότι στην συγκέντρωση θα παραστούν και οι γονείς του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε πως οι γονείς του δεν θα δώσουν το «παρών» καθώς κρατούν χαμηλούς τόνους.

Είναι άγνωστο αν θα έρθουν από την Καστοριά και οι γονείς του Άγγελου Μητρετώδη, όμως με δεδομένο ότι την Δευτέρα έχουν δικαίωμα να μεταβούν στην Αδριανούπολη για να δουν από κοντά στις φυλακές υψίστης ασφαλείας για μια περίπου ώρα το παιδί τους, είναι πιθανό να είναι από σήμερα (11.03.2018) στην Ορεστιάδα.

Στο συλλαλητήριο θα βρεθούν συγγενείς αλλά και φίλοι των δυο στρατιωτικών.

Το πρόγραμμα του συλλαλητηρίου
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

10:00 π.μ.: Αναχώρηση ποδηλατών με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ» και όποιων άλλων επιθυμούν με άλλα μεταφορικά μέσα από την κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας με προορισμό τις Καστανιές.
12:00 μ.μ.: Επιστροφή από τις Καστανιές.
13:30 μ.μ.: Έναρξη συγκέντρωσης συλλόγων στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας.
Η ανακοίνωση των διοργανωτών
Ολόκληρη η ανακοίνωση των διοργανωτών είναι η εξής: «Καλούμε όλον τον Εβρίτικο λαό, και όχι μόνο, να δώσει το «παρών» ως ένδειξη συμπαράστασης στους δυο στρατιωτικούς μας και τις οικογένειες τους ! ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/03/2018 στις 10:00 το πρωί ξεκινάμε με ποδηλατοπορεία από την κεντρική πλατεία της πόλης μας με προορισμό το τελωνείο Καστανέων και επιστροφή στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.
Το κάλεσμα είναι για όλους!! Με ότι μέσο μεταφοράς επιθυμεί ο κάθε ένας!!

Η κίνηση μας αυτή έχει Ειρηνικό Χαρακτήρα και διάθεση συμπαράστασης στα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Είμαστε υπερήφανοι για την στάση των δυο στρατιωτικών μας και των οικογενειών τους και θέλουμε να τους πούμε ότι Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι εδώ εμείς οι γείτονες ζούμε ειρηνικά και αρμονικά και τέτοιες ενέργειες με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να εκλείπουν.

Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε την άμεση αποφυλάκιση και τον επαναπατρισμό των παιδιών μας.
Δεν μιλάμε για κλείσιμο συνόρων σε καμία περίπτωση και ούτε πρόκειται να γίνει, δεν πάμε να πυροδοτήσουμε αλλά να συμπαρασταθούμε για το άδικο στα παιδιά μας.

Το ύφος μας έχει χαρακτήρα Ειρηνικό και συμπαράστασης!

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ λοιπόν 11/03/2018 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας”.

Διαβάστε επίσης