Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου

52χρονη με καρκίνο σε τελικό στάδιο ισχυρίζεται πως θεραπεύτηκε με λάδι κάνναβης

Μια γυναίκα ισχυρίζεται ότι το έλαιο κάνναβης την βοήθησε να «θεραπεύσει» τον καρκίνο της που ήταν σε τελικό στάδιο. Η 52χρονη Τζόι Σμιθ σύμφωνα με την Daily Mail είχε μόλις 6 εβδομάδες ζωής όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του στομάχου και του εντέρου τον Αύγουστο του 2016. Ούσα απελπισμένη για να βρει μια λύση, η Τζόι πήρε διστακτικά δισκία με βάση την κάνναβη μαζί με την χημειοθεραπεία της, αφού διάβασε για έναν καρκινοπαθή στις ΗΠΑ, ο οποίος «θεραπεύτηκε» από τον καρκίνο παράγοντας το δικό του έλαιο κάνναβης.

Σχεδόν 2 χρόνια μετά, οι γιατροί χαρακτηρίζουν την Τζόι ως «την πιο τυχερή γυναίκα του πλανήτη», αφού οι ακτινογραφίες της δείχνουν ότι έχει μείνει μόνο ένα μικρό μέρος της ασθένειας στο στομάχι της, το οποίο η ίδια είναι σίγουρη ότι θα εξαφανιστεί με την συνεχή χρήση του ελαίου κάνναβης.

«Το έλαιο κάνναβης θα πρέπει να νομιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς-οι άνθρωποι πεθαίνουν και οι χημειοθεραπείες δεν τους βοηθάνε. Είμαι ένα ζωντανό θαύμα. Οι γιατροί με φωνάζουν Σούπερ ηρωίδα», ανέφερε η 52χρονη.

Η 52χρονη παίρνει το συμπλήρωμα διατροφής κανναβιδιόλη, το οποίο προέρχεται από την κάνναβη και είναι νόμιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η θεραπεία της περιέχει και τετραϋδροκανναβινόλη, η οποία πιστεύεται ότι «μαστουρώνει» τους χρήστες και απαγορεύεται η χρήση της.

Πιστεύεται ότι η Τζόι το αγοράζει παράνομα από το διαδίκτυο.

Οι φίλες της την έπεισαν να αρχίσει να παίρνει τα δισκία κάνναβης μαζί με την χημειοθεραπεία της.

«Στην αρχή ήμουν λίγο σκεπτική σχετικά με αυτό το έλαιο, γιατί δεν είχα πάρει ποτέ ναρκωτικά στην ζωή μου. Αυτό που ξέρω, όμως, είναι ότι χωρίς αυτό σήμερα δεν θα ήμουν εδώ. Θέλω να το πω αυτό σε όλους», ανέφερε η Τζόι.

«Στην αρχή έπαιρνα μόνο μια πολύ μικρή ποσότητα, δηλαδή το μισό από έναν κόκκο ρύζι. Μερικές φορές δρούσε αμέσως και κάποιες άλλες χρειαζόταν κάποιες ώρες για να δράσει. Η αλήθεια είναι ότι μαστουρώνεις και κουράζεσαι πολύ εύκολα. Με έκανε να νυστάζω, οπότε κάθε φορά που το έπαιρνα έμενα στο κρεβάτι», δήλωσε η Τζόι.

«Είναι ανέφικτο, αλλά νίκησα την επιστήμη. Οι φίλες μου μου λένε ότι αν υπήρχε κάποιος που θα μπορούσε να το κάνει αυτό ήμουν εγώ και το έκανα-είμαι ακόμα εδώ. Δεν θα ήμουν εδώ, αν δεν υπήρχε αυτό το έλαιο», πρόσθεσε.

«Από την στιγμή που πεθαίνουν άνθρωποι κάτι πρέπει να γίνει. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να νομιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς στο Ηνωμένο βασίλειο», τόνισε.

Μάλιστα, η Τζόι κέρδισε 80.000 ευρώ, παίρνοντας μέρος σε έναν διαγωνισμό ενώ ήταν υπό την επήρεια του ελαίου κάνναβης.

 

Διαβάστε επίσης

Comments are closed.