Κυριακή, 23 Ιανουαρίου

Συντριβή ελικοπτέρου στη Νέα Υόρκη: Χαμόγελα πριν την τραγωδία – Οι τελευταίες τους στιγμές

Ήταν λίγη ώρα μετά την απογείωση του μοιραίου ελικοπτέρου. Αυτές είναι οι τελευταίες τους στιγμές πριν τη συντριβή.

Με πλατύ χαμόγελο στα χείλη ποζάρουν στην κάμερα οι επιβάτες του μοιραίου ελικοπτέρου στιγμές μετά την απογείωσή του.

Ο 26χρονος videojournalist Trevor Cadigan χάρισε το πιο μεγάλο του χαμόγελο στην κάμερα τη στιγμή που το ελικόπτερο αναχωρούσε από το Kearny με το ηλιοβασίλεμα να φαίνεται στον ορίζοντα. Η πτήση κατέληξε σε τραγωδία 11 λεπτά μετά την απογείωσή της.

Το ελικόπτερο έπεσε στο νερό με αποτέλεσμα να πεθάνουν ο Brian McDaniel, η Carla Vallejos Blanco, ένας τουρίστας από την Αργεντινή και δύο μέλη του πληρώματος, οι Daniel Thompson και Tristan Hill. Επέζησε μόνο ο πιλότος Richard Vance. Καρέ καρέ η συντριβή του μοιραίου ελικοπτέρου

Η συντριβή έχει καταγραφεί καρέ καρέ σε εικόνες ντοκουμέντο που κόβουν την ανάσα. Ήταν περίπου 19:00 το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Υόρκη όταν το ελικόπτερο άρχισε να χάνει ύψος και τελικά συνετρίβη στα νερά του ποταμού.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο 00:0000:12

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο 00:0000:13

Άγνωστο ακόμα γιατί, ίσως εξαιτίας τεχνικής βλάβης, ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση. Έριξε το ελικόπτερο στο ποτάμι. Το σημείο της συντριβής είναι κοντά στο βόρειο άκρο του Ρούζβελτ Άιλαντ.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Eric Adams @EricAdams321 I was in the air with @FlyNYON at the same time the #helicopter crashed into #NewYork East River. Not confirmed but I believe this is it a few moments before the incident, and on ground prior to takeoff. Matches make (Eurocopter AS350), timing, and color.

2:30 π.μ. – 12 Μαρ 2018 143 138 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter Ο πιλότος κατάφερε να βγει. Αλλά οι πέντε επιβάτες δεν μπόρεσαν να απεγκλωβιστούν από τους ιμάντες με τους οποίους ήταν δεμένοι. Το ελικόπτερο βυθίστηκε στα νερά του ποταμού, η καμπίνα γέμισε νεκρό και οι επιβάτες βρήκαν τραγικό θάνατο.

Το τελευταίο μήνυμα «Mayday, mayday» ήταν τα πρώτα λόγια του πιλότου όταν κάλεσε τον πύργο ελέγχου λίγα λεπτά πριν από τη συντριβή. Όταν οι ελεγκτές τον ρώτησαν αν όλα είναι καλά, απάντησε πως μάλλον υπάρχει πρόβλημα στον κινητήρα. Μόνο που ο άνθρωπος που απάντησε στην κλήση δεν είχε καταλάβει το… επείγον του πράγματος.

Γιατί ρώτησε τον πιλότο αν χρειάζεται βοήθεια! Μερικά λεπτά μετά, το κόκκινο ελικόπτερο Eurocopter AS350, έπεσε στα νερά και χρειάστηκαν λίγα δευτερόλεπτα για να βουλιάξει και να παρασύρει στο θάνατο πέντε ζωές.

 

Διαβάστε επίσης