Τρίτη, 25 Ιανουαρίου

Μία υπόθεση που σοκάρει: Στη φυλακή η 20χρονη που σκότωσε τον φίλο της για λίγα «κλικ» στο YouTube

Η υπόθεση είχε σοκάρει τους πάντες πριν από μερικούς μήνες. Το ζευγάρι (γονείς δυο παιδιών…) ήθελε να γίνει διάσημο μέσα από τα video που ανέβαζε στο YouTube. Αποφάσισε να γυρίσει ένα βίντεο που και οι δυο ήλπιζαν πως θα τους έκανε διάσημους. Τους έκανε, αλλά δυστυχώς ο ένας από τους δυο δεν ζει πια…

Η Μοναλίζα Πέρεζ είχε εξαρχής δηλώσει ένοχη για τη δολοφονία του συντρόφου της, Πέδρο Ρουίς και πατέρα των παιδιών της. Την Τετάρτη (14.03.2018) καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλακή.

Μια ζωή για τα views στο YouTube

Το ζευγάρι αποφάσισε να γυρίσει ένα video, στο οποίο θα φαινόταν η Πέρεζ να πυροβολεί τον Ρουίς. Ήλπιζαν ότι όταν θα το ανέβαζαν στο YouTube θα γίνονταν αυτό που πάντα ήθελαν: διάσημοι.

«Ο Πέδρο κι εγώ θα καταγράψουμε πιθανόν ένα από τα πιο επικίνδυνα βίντεο που έχουν γυριστεί ποτέ», είχε γράψει η νεαρή την ημέρα του δράματος στον λογαριασμό της στο Twitter. «ΔΙΚΗ ΤΟΥ ιδέα, όχι ΔΙΚΗ ΜΟΥ».

Το ζευγάρι φαντασιωνόταν πως καταγράφοντας το παράτολμο κόλπο σε βίντεο και ανεβάζοντάς το στο κανάλι του στο YouTube, θα κατάφερνε τα views να απογειωθούν και να γίνει διάσημο.

Πριν να το γυρίσουν, ο Πέδρο είχε δείξει στη σύντροφό του έναν άλλο χοντρό τόμο εγκυκλοπαίδειας. Τον είχε χτυπήσει με σφαίρα που όμως δεν τον είχε διαπεράσει. Ήταν ο τρόπος να την πείσει ότι το βιβλίο θα τον προστάτευε, εξήγησε η αστυνομία.

Το θύμα κράταγε μπροστά στον κορμό του έναν τόμο εγκυκλοπαίδειας. Ήταν σίγουρος πως το χοντρό βιβλίο μπορούσε να σταματήσει τις σφαίρες του ημιαυτόματου πιστολιού Desert Eagle που είχε δώσει στην κοπέλα του για να του ρίξει.

Όταν όμως εκείνη πάτησε τη σκανδάλη, η εγκυκλοπαίδεια δεν τον έσωσε. Πέθανε ακαριαία. Ήταν 22 ετών και (τότε) πατέρας ενός παιδιού τριών ετών. Η Πέρεζ, τη στιγμή της τραγωδίας, ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της.

Μια θεία του νεαρού, η Κλαούντια Ρουίς, αφηγήθηκε τον Ιούνιο πως ο Πέδρο της είχε αναφέρει την ιδέα του. «Του είχα πει «μην το κάνεις αυτό, μην το κάνεις αυτό!»», είπε η γυναίκα στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KVLY. Αλλά «ήθελε περισσότερες θεάσεις» στο YouTube, της είχε απαντήσει, πρόσθεσε.

Καταδίκη

Η 20χρονη σήμερα Πέρεζ ομολόγησε την ενοχή της στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας τον Δεκέμβριο. Την Τετάρτη, δικαστής στη Μινεσότα της επέβαλε ποινή έξι μηνών φυλάκισης. Η απόφαση συνοδεύεται από τον όρο του δικαστικού ελέγχου της για δέκα χρόνια.

Πέρα από την ποινή φυλάκισης που της επιβλήθηκε, η Μοναλίσα Περέζ δεσμεύτηκε ότι δεν θα προσπαθήσει ποτέ να βγάλει χρήματα από την υπόθεση, ενώ της απαγορεύθηκε η οπλοκατοχή.

Διαβάστε επίσης